Изтънчен интериор за просторна къща

Впечатления

Минималистичен дизайн в натурални цветове

Минимализмът като стил в интериорния дизайн продължава да предлага част от най-актуалните решения за обзавеждане на дома. От средата на 20. век до днес мотивите в него и цветовата му палитра не са се променили драстично, но безспорно са били модернизирани.

В къщата, която реконструирахме, за да създадем мечтания дом за наши клиенти, заложихме на характерната лаконичност на формите, на запазване на отворените просторни пространства, в които декорацията е рядкост. Подчертахме внушителния мащаб на жилището и заедно с домакините действахме със замах, за да придадем индивидуалност на всяко кътче.

Интериорен дизайн на хол

Интериорен дизайн на хол

Целият просторен първи етаж на къщата се състои от коридор и две други помещения. Дневната е едно от тези две помещения. В нея са събрани хол, трапезария и кухня – три функционални зони, които не са разделени чрез прегради. Цветовата среда е балансирана. Чрез няколко меки дървесни нюанса, добавени в студената типично минималистична монохромност на бялото и черното, е внесена топлина. Стените и окаченият таван с пестеливо разположени по него светлини тип луна са обработени с бял латекс, а голяма част от площта на стените е покрита с ламперия в два цвята – дъб и бяло, постигнати съответно чрез МДФ фурнир и полиуретанова боя с гланцов ефект. Подът е покрит със светъл паркет. Прозорците са френски. Рамките им са в тъмнокафяво. Комбинирани са с остъклени врати, през които може да се пристъпи към свежия зелен пейзаж около къщата. Интериорните врати са с дизайн, подобен на този на прозорците.

Обзавеждане на хол

Обзавеждане на хол

Мебелировката в хола се състои от двуместен диван, холен ъгъл, табуретка и холна маса. Ъгълът, образуван от двете стени зад тях, е покрит с МДФ плоскости с видима част, боядисана в бяло или с фурнир дъб – конструкция, която напълно елиминира необходимостта от холна секция. Дизайнът на меката мебел е с максимално прости контури, като трите модула са тапицирани с дамаска в блед цвят – комбинация от няколко капки сиво и бежово в море от бяло. Холната маса е направена от МДФ и покрита с бяла полиуретанова боя с гланцов ефект.

Съставена е от два компонента – по-нисък и обемен компонент с форма на паралелепипед и по-висока, но по-малка част от бяла МДФ плоскост и метални крака. Над тази композиция е поставено осветителното тяло – също с форма на паралелепипед в черно и бяло. Наблизо се намират предвидливо поставените тук бюро и офис стол – мястото за работа в голямото отворено пространство на хола. Допълнителен уют в дневната внася етаноловата камина с облицовка от бял камък. На отсрещната стена е монтирана система за домашно кино, вписана в конструкция, изработена от МДФ в бяло. Под нея е поставен нисък и продълговат шкаф с покритие фурнир дъб.

 • Вътрешен дизайн на трапезария

  Вътрешен дизайн на трапезария
 • Интериор на трапезария

  Интериор на трапезария

Стилната трапезария се състои от маса и осем стола. Масата е в цвят дъб, а столовете са тапицирани с дамаска, подобна на дамаската на меката мебел в хола в пределно светъл бежово-сив нюанс. Над трапезната маса се спускат три висящи на дълги кабели черни лампи с форма на полукапсула.

Вътрешен дизайн на кухня

Вътрешен дизайн на кухня

В кухнята може да се впечатлите приятно, но не и да се изненадате, тъй като и тук продължаваме да следваме тенденциите в минимализма. Окаченият таван и подът са в бяло. Кухненските шкафове са разположени Г-образно. Изработени са от МДФ, а видимите им части са покрити с фурнир дъб или с бяла полиуретанова боя с гланцов ефект.

 • Интериор на кухня

  Интериор на кухня
 • Интериорен дизайн на кухня

  Интериорен дизайн на кухня
 • Обзавеждане на кухня

  Обзавеждане на кухня

Кухненските плот и гръб са направени от технически камък в бяло. Кухнята разполага с остров – просторен шкаф, плот за работа, мивка, маса и още нещо. Оценяваме мултифункционалността на подобни мебели и с удоволствие ги включваме в своите проекти.

Интериор на коридор

Интериор на коридор

Обемно-пространственото решение в коридора изисква да бъде спазен основният принцип на минимализма за чистота и простота. Окаченият таван е бял. Стените също са обработени с бял латекс. Подовата настилка е гранитогрес в бяло. Единствените по-тъмни елементи от обзавеждането са тъмнокафявите рамки на вратите, рамките, придаващи завършеност на цилиндричните стенни лампи в сребристо, както и входната врата.

 • Обзавеждане на коридор

  Обзавеждане на коридор
 • Вътрешен дизайн на коридор

  Вътрешен дизайн на коридор

Дизайнът е лишен от излишни детайли и сложен завършек. Дори елементи като радиаторите, които всекидневната необходимост налага, са деликатно прикрити чрез бяла решетка. Единствената декорация са две големи кашпи с цветя. Входното антре отвежда към стълбите. Подовата им настилка е камък. Парапетът е комбинация от дърво, метал и стъкло. Прозорците на стълбището разкриват прекрасната панорамна гледка отвън.

Интериорен дизайн на овална стая

Интериорен дизайн на овална стая

Архитектурата на къщата е достатъчно нестандартна, за да ни даде свобода да развихрим фантазията си. На първия етаж се намира овалната стая, която има множество предназначения и предлага безброй възможности. Всички те са обединени от идеята за прекарване на споделеното с най-близките време в приятна атмосфера, съчетаваща елегантност и уют. Стаята може да бъде определена като дневна – място, където родителите могат да разпуснат, да почетат книга, да погледат телевизия или да поиграят с децата си, които имат доста просторно поле за изява.

 • Интериор на овална стая

  Интериор на овална стая
 • Мебели и обзавеждане на овална стая

  Мебели и обзавеждане на овална стая
 • Вътрешен дизайн на овална стая

  Вътрешен дизайн на овална стая
 • Интериорен дизайн на овална стая

  Интериорен дизайн на овална стая

Окаченият таван отново е бял, а видимата част от стените е обработена с бял латекс. Голяма част от площта им е покрита с ламперия от МДФ в цвят дъб или в бяло с гланцов ефект, а също и с библиотеки и рафтове. Подът е покрит с паркет. Мебелировката е пестелива: кожен диван в топло кафяво и барбарон в бяло, съчетани с холна масичка, напомняща онази в хола. Мебелите гледат към телевизор, свързан с игрова конзола. Прозорците са френски. Тук използвахме един от малкото инструменти, чрез които се придава характер на лишения от декорация минималистичен интериор – светлината. Въздействието на дневната светлина се прецизира с помощта на нежни пердета и плътни завеси в два нюанса на бежовото.

Интериор на спалня

Интериор на спалня

Преминаваме към втория етаж на къщата, където се намират спалните. Към спалнята на родителите води антре. В това лично пространство съчетахме студеното бяло, така характерно за стила на минимализма, с бежово и кафяво, за да направим атмосферата по-топла и уютна. За антрето избрахме цвят светло капучино. Снабдихме помещението с масичка от МДФ, с табуретка, с гардеробна от ПДЧ, осигуряваща възможност за подреждане на всичко необходимо така, че да бъде добре съхранено и лесно открито.

Обзавеждане на спалня

Обзавеждане на спалня

В спалнята окаченият таван е бял, а стените са обработени с латекс в цвят капучино. Създадохме две стенни ниши, чиято видима част е изработена от камък. Нюанс капучино избрахме и за мокета, с който покрихме пода. Голямото пространство е отворено. Споделяме виждането на клиентите си, че спалнята не е място само за сън, т.е. само за легло и нощни шкафчета. Добавихме два бели комода, шкаф и рафтове от МДФ, кръгла холна масичка, два двуместни дивана и лежанка, тапицирани с бяла дамаска. Избрахме подходящ текстил в бежово-кафяво.

Вътрешен дизайн на детска стая за близнаци

Вътрешен дизайн на детска стая за близнаци

На втория етаж се намира и стаята на близнаците. Тук си позволихме да се отдалечим от минималистичните принципи, без да забравяме водещия стил, който следваме в интериора на къщата.Белият таван, светлите стени и текстилът в бежово се явяват продължение на останалата част от проекта за реконструкция. Материалът и обработката на повърхността на мебелите – също: леглата, бюрата, шкафовете и рафтовете са изработени от МДФ и покрити с МДФ фурнир или с полиуретанова боя в бяло.

Интериорен дизайн на детска стая за близнаци

Интериорен дизайн на детска стая за близнаци

Избрахме и удобен двуместен диван в бежово. Новото тук са бонбонените цветове на полилеите, ярките тонове на пластмасовите детски мебели за игра, свежите барбарони в жълто и зелено, шарените играчки навсякъде в помещението. На децата е оставено достатъчно свободно пространство за изява. Дори леглата им са разположени в двата края на стаята.

Интериор на детска стая

Интериор на детска стая

Другата детска стая в дома превърнахме в своеобразен символ на деликатността: прости линии на дизайна на мебелите, неутрално бяло и бежово, изключително нежно екрю, бледорозово и светлосиво. Покрихме пода с ламинат. Подходихме с разбиране към нуждите на детето. Затова в детската стая има няколко функционални зони.

Обзавеждане на детска стая

Обзавеждане на детска стая

Една от стените е изцяло заета от система от шкафове и гардероби от МДФ с покритие от бяла полиуретанова боя и акценти от МДФ фурнир. Тя присъства във всяка една от функционалните зони по различен начин: до мястото за работа на бюро тази система е библиотека; в средната си част срещу спалнята е TV шкаф; в другия край на стаята, където се намира зоната, напомняща на хол, е голям гардероб.

Интериор на дневна

Интериор на дневна

Вече се намираме на третия етаж на къщата. Тук има още една дневна, включваща хол, трапезария и кухня. Това решение е практично, а изпълнението му – красиво. Отново заложихме на изчистените линии, минималната декорация и неутралните цветове. Таванът и стените в хола са бели, а подовата настилка е естествен паркет. Диванът тапицирахме с дамаска в екрю. Чрез четирите ниши в стената зад него създадохме изкуствени обеми, които да внесат живот в пространството. Видимите части на нишите покрихме с МДФ фурнир.

Интериорен дизайн на дневна

Интериорен дизайн на дневна

На другата стена зад холния ъгъл окачихме платно, представящо златист залез. Добавихме кръгъл килим в цвят капучино и ниска холна масичка с метални крака и плот от МДФ, покрит с бяла полиуретанова боя. TV шкафът на отсрещната стена е от същия материал. Стената зад телевизора е облицована с декоративен камък. Трапезната маса е със семпъл дизайн: метална основа и кръгъл плот, покрит с МДФ фурнир. Столовете са бели. С избора им заложихме на комфорта.

 • Вътрешен дизайн на кухня

  Вътрешен дизайн на кухня
 • Обзавеждане на кухня

  Обзавеждане на кухня

Кухнята на третия етаж е по-малка от тази на първия, но не й отстъпва нито по дизайн, нито по функционалност. Материалът на разположените П-образно шкафове е МДФ. Покритието е комбинирано – МДФ фурнир и бяла полиуретанова боя. Всички уреди са вградени. Белите плот и гръб са изработени от технически камък. Подовата настилка е гранитогрес.

Интериор на кабинет

Интериор на кабинет

Кабинетът е слънчево помещение в цветовете на цялата къща – бяло и бежово-кафяво. Това е пространство на уединение и вдъхновение, в което оригиналните идеи са добре дошли. Всички мебели са изработени от МДФ, а покритието им е комбинация от МДФ фурнир и бяла полиуретанова боя.

Интериорен дизайн на кабинет

Интериорен дизайн на кабинет

На една от стените монтирахме шкафове на три нива, в които да се архивират важните документи. В центъра на същата стена е телевизорът. Избрахме голямо бюро и удобен офис-стол. В кабинета има още холна маса и двуместен диван в бяло.

 • Вътрешен дизайн на спалня

  Вътрешен дизайн на спалня
 • Интериор на спалня

  Интериор на спалня

Цветовите решения и материалите, от които са изработени мебелите в спалнята на третия етаж на къщата, не биха могли да ви изненадат. Бял таван, бели стени, ламперия от МДФ фурнир, естествен паркет. Голямо легло с повдигащ механизъм, тапицирано с дамаска. Гардероб, комод, бюро, нощно шкафче и стенни рафтове. Всичко необходимо за пълноценната почивка и подготовката за успешния работен ден, събрано на едно място.

Интериорни проекти

Дом, пълен с красиви детайли

Дом, пълен с красиви детайли

Къщите винаги са предизвикателни проекти, които изискват много добро планиране и стройна концепция, а самата реализация не бива да се отклонява от предварително зададените рамки, тъй като това би повлияло значително на финалния резултат, а ние винаги сме водени от желанието за перфекционизъм във всеки детайл и държим на прецизното изпълнение при предаване на обектите на нашите клиенти. В този стилен дом на два етажа нещата се случиха срванително бързо и без много изненади, а най-доволни накрая бяха двете принцеси, които ще обитават новите си разкошни детски стаи.

Морето в мен

Морето в мен

Днес влизаме в спретната морска лятна вила на два етажа във вечния град Созопол и честно казано въобще не ни се излиза, защото магията на морето си каза думата и интериорът се получи буквално казано - един път! Проектът бе разчупен в архитектурен план, но все пак не разполагаше с твърде голяма квадратура, но нашите дизайнери се развихриха и създадоха съвършена концепция с нотки на марокански бохо шик и модерни градски елементи.

Вкус, стил и индивидуалност

Вкус, стил и индивидуалност

Създаването на интериор е като композиране на мелодия. Трябва да съчетаваме елементите с умение, за да постигнем хармония и равновесие. За да излъчва вкус, стил и индивидуалност един дом - всички съставни части трябва да работят хармонично в подкрепа на цялостната концепция, а и съобразно желанията на клиента. И тук вече формулата става трудна за изпълнение, но ние винаги сме готови да се поизпотим в името на високата естетика и крайния резултат.

Бургаски вечери у дома

Бургаски вечери у дома

Всичко, далеч от морето, наистина си остава провинция. Затова решихме да ви подарим един морски интериор от любимия Бургас, създаден с добре обмислена концепция и много естествени материали. Бургаските вечери у дома вече не са това, което бяха, и са радостно прекарани край камината в спокойни разговори и хубава компания, ситуирани в едно комфортно царство на два етажа.

Светът на Барби

Светът на Барби

Обществените интериори винаги са интересни и предизвикателни задачи за нас и за екипа ни. Такъв беше и този малък магазин за дамско бельо, който трябваше да превърнем в запомняща се сцена за красиви дефилета на стилни дами, търсещи естетична визия за отбрани погледи. Ние ще ви го покажем в кадри, а вие сами ще прецените дали сме успели да се справим. Настанете се удобно, най-добре с ягодов шейк в ръка. Барби дефилира специално за вас.

Елегантна изтънченост и простота

Елегантна изтънченост и простота

Съвременният дом се променя постоянно, а с него и изискванията на обитателите му. Големият град пулсира в постоянно движение, мащабите растат, строителството видоизменя облика на познатите квартали, а с това се променя и архитектурата на домовете. Както в повечето европейски столици, така и в нашата все по-често наблюдаваме двустайни и не твърде големи жилища, но в крайна сметка - достатъчни за нуждите на своите притежатели. Друг тренд е, че все повече хора се доверяват на професионалисти, които да изградят концептуално и функционално интериора на дома им.

Дизайн и музика в стилно партньорство

Дизайн и музика в стилно партньорство

Дойде ред на любим малък проект, който създадохме с много душа и вдъхновение, за едно музикално ателие-школа в сърцето на града, което ежеминутно тупти с динамичния ритъм на учители и ученици, отдали живота си на музиката и изкуството. Получи се наистина красиво партньорство между музиката и дизайна, което умело съчета арт мотиви с функционалност и необходимата практичност.

Сканди функционалност

Сканди функционалност

Преди всичко в услуга на обитателите, а после и с огромна доза сканди шик, естествени материали, нежни цветове и в максимална близост до природата. Едно прекрасно семейство, пуснало корени и в Норвегия, ни помоли да проектираме интериорния дизайн на българския му дом в малка и спретната къщурка с всичко необходимо за модерно хай-тек домакинство. Ние приехме с голямо удоволствие, а крайният резултат не само дойде по-бързо от обикновено, но и зарадва всички замесени.

Белите вълни на интериорния стил

Белите вълни на интериорния стил

Този красив Бургаски дом се отнася към тенденцията в интериорния дизайн, която подчертава използването на бяло като основен цвят и елемент за създаване на светлина, простор и чистота в интериора. Обикновено се асоциира с минимализъм, съпоставяйки пространство и светлина с елегантна и спокойна обстановка. Богатството на бялата цветова палитра създава усещане за свежест и безпроблемно съчетание с други нюанси и текстури. Използвахме различни нюанси като снежно бяло, слонова кост, перлено бяло и др., за да създадем чист и светъл интериор. Стремежът бе към оптималното използване на естествената светлина. Големи прозорци, отворени планове и минимално мебелиране винаги спомагат за усещането за простор и лекота.

Злато и разкош

Злато и разкош

Отива си лятото, идва есента, както се пееше в песента, но ние не спираме производствения цикъл и ви предлагаме разходка из един неповторим дом в злато и разкош, който е разположен в модерна къща на два етажа в Благоевград. Обитателите на дома имаха ясна концепция за естетичен лукс и висока класа, като държаха твърдо на отделни елементи и акценти, с което ние стриктно се съобразихме. В крайна сметка, блясъкът никога не е в повече, когато става дума за широки пространства и професионално тренирано око.

Усещане за дом

Усещане за дом

Синият цвят е обичан гост в интериора на къщи и апартаменти. Синьото в многобройните му нюанси се асоциира с концепцията за свобода, простор и дълбочина. То е цветът на небето, морето и безкрайността на хоризонта. В интериора на дома акцентите в син цвят обикновено създават усещане за хармония и покой, а какво по-близо от това до усещането за дом. Инкорпориран във всекидневната, придава известна доза класа и изтънченост.

Класа и уют в перфектна симбиоза

Класа и уют в перфектна симбиоза

Имаме удоволствието да ви представим един съвременен проект на малка къща в покрайнините на София, разположена на два етажа. На т.нар. нулев етаж започваме с обширен коридор в тъмни тонове, който споделя нивото с домашен фитнес и склад, а елегантно осветено стълбище ни води към етаж едно, където просторна и светла дневна рязко сменя пейзажа и носи усещане за лекота и домашен уют. Така ви казваме добре дошли в един луксозен и светъл дом, издържан изцяло в естетиката на времето си.

Есенна прелюдия

Есенна прелюдия

Откриваме есенния сезон с проект на едно смарт жилище в столицата, което решихме в любими тонове, близки до вълнуващите краски на есента. Тъмнозеленото букле на диваните, адаптирано и в кухненските шкафове, хармонира перфектно с топлото кафяво, а плотовете, вдъхновени от естествения камък Port Laurent допълнително се отличават с драматичен тъмнокафяв фон, пресечен със златни жилки. Богатство на тонове и текстури, премерен лукс и разточителност на цветовите нюанси виреят сред огледални стени и деликатно дизайнерско осветление.

С вкус на бонбони

С вкус на бонбони

Животът без сладко, не е особено сладък, затова ние решихме да запазим хранителния режим, но все пак да внесем вкуса на любимите десерти в интериора на дома. Представяме ви един стилен и съвременен градски апартамент, разположен в морската ни столица. Жилището е тристайно, но на този етап едната спалня превърнахме в красива гостна стая-кабинет. Бонбонените цветове смело инкорпорирахме в цялостната концепция, а резултатът наистина донесе сладост и на клиентите, и на дизайнерите ни.

Убежище на светлината

Убежище на светлината

В света на интериорния дизайн едно от най-могъщите оръжия за създаване на впечатление и настроение в дадено пространство е правилното използване на светлината. Днешното убежище на светлината съчетава естетика, функционалност и вдъхновяващ дизайн, за да създаде пространство, което притегля със своите елегантни и запомнящи се аспекти. Светлината е ключов играч в интериора на този дом, а нейните цветове имат своето специфично психологическо въздействие върху настроението, продуктивността и създаването на хармония за обитателите му.

Геометрия и пепел от рози

Геометрия и пепел от рози

Любовта към дома и усещането за уют са в основата на всички наши реализации, а за този дом ни потърсиха клиенти с интересен и предизвикателен проект, по който имаше доста работа. Ставаше дума за апартамент с много нестандартна геометрия, което наложи и бутане на стени и преустройства. Финалният резултат доби нежно усещане с детайли в пепел от рози и фин разкош. А с наша помощ и специалните ни работни бригади, дори процесът по трансформация, свързан с мръсната работа и ремонта, не е толкова страшен.

Вино от глухарчета

Вино от глухарчета

Представяме ви един интериор, който ни подсети за поредния литературен шедьовър, останал в историята на вечните романи, с тайното желание и намерение всеки наш интериор да носи подобна стойност и за своите ползватели и ценители. Непривично за нас, днес ще започнем от спалнята, която най-силно асоциираме с идеята за лято, затворено в бутилка. Мека, светла, уютна и романтична до последния детайл. Мечта за всеки писател, художник, или изобщо творец на красота и вдъхновение.

Синята орхидея

Синята орхидея

Днес ще ви разходим из един малък, но много стилен и впечатляващ проект за наша клиентка, който нарекохме “Синята орхидея”. Луксозно излъчване и много внимание към детайлите, които създават бляскава картина на финес, класа и елегантност, вдъхновени от красивото цвете. Дневният тракт е малък, но организиран така, че създава усещане дори за известна пищност и разточителност на интериора.