Изтънчен интериор за просторна къща

Впечатления

Минималистичен дизайн в натурални цветове

Минимализмът като стил в интериорния дизайн продължава да предлага част от най-актуалните решения за обзавеждане на дома. От средата на 20. век до днес мотивите в него и цветовата му палитра не са се променили драстично, но безспорно са били модернизирани.

В къщата, която реконструирахме, за да създадем мечтания дом за наши клиенти, заложихме на характерната лаконичност на формите, на запазване на отворените просторни пространства, в които декорацията е рядкост. Подчертахме внушителния мащаб на жилището и заедно с домакините действахме със замах, за да придадем индивидуалност на всяко кътче.

Интериорен дизайн на хол

Интериорен дизайн на хол

Целият просторен първи етаж на къщата се състои от коридор и две други помещения. Дневната е едно от тези две помещения. В нея са събрани хол, трапезария и кухня – три функционални зони, които не са разделени чрез прегради. Цветовата среда е балансирана. Чрез няколко меки дървесни нюанса, добавени в студената типично минималистична монохромност на бялото и черното, е внесена топлина. Стените и окаченият таван с пестеливо разположени по него светлини тип луна са обработени с бял латекс, а голяма част от площта на стените е покрита с ламперия в два цвята – дъб и бяло, постигнати съответно чрез МДФ фурнир и полиуретанова боя с гланцов ефект. Подът е покрит със светъл паркет. Прозорците са френски. Рамките им са в тъмнокафяво. Комбинирани са с остъклени врати, през които може да се пристъпи към свежия зелен пейзаж около къщата. Интериорните врати са с дизайн, подобен на този на прозорците.

Обзавеждане на хол

Обзавеждане на хол

Мебелировката в хола се състои от двуместен диван, холен ъгъл, табуретка и холна маса. Ъгълът, образуван от двете стени зад тях, е покрит с МДФ плоскости с видима част, боядисана в бяло или с фурнир дъб – конструкция, която напълно елиминира необходимостта от холна секция. Дизайнът на меката мебел е с максимално прости контури, като трите модула са тапицирани с дамаска в блед цвят – комбинация от няколко капки сиво и бежово в море от бяло. Холната маса е направена от МДФ и покрита с бяла полиуретанова боя с гланцов ефект.

Съставена е от два компонента – по-нисък и обемен компонент с форма на паралелепипед и по-висока, но по-малка част от бяла МДФ плоскост и метални крака. Над тази композиция е поставено осветителното тяло – също с форма на паралелепипед в черно и бяло. Наблизо се намират предвидливо поставените тук бюро и офис стол – мястото за работа в голямото отворено пространство на хола. Допълнителен уют в дневната внася етаноловата камина с облицовка от бял камък. На отсрещната стена е монтирана система за домашно кино, вписана в конструкция, изработена от МДФ в бяло. Под нея е поставен нисък и продълговат шкаф с покритие фурнир дъб.

 • Вътрешен дизайн на трапезария

  Вътрешен дизайн на трапезария
 • Интериор на трапезария

  Интериор на трапезария

Стилната трапезария се състои от маса и осем стола. Масата е в цвят дъб, а столовете са тапицирани с дамаска, подобна на дамаската на меката мебел в хола в пределно светъл бежово-сив нюанс. Над трапезната маса се спускат три висящи на дълги кабели черни лампи с форма на полукапсула.

Вътрешен дизайн на кухня

Вътрешен дизайн на кухня

В кухнята може да се впечатлите приятно, но не и да се изненадате, тъй като и тук продължаваме да следваме тенденциите в минимализма. Окаченият таван и подът са в бяло. Кухненските шкафове са разположени Г-образно. Изработени са от МДФ, а видимите им части са покрити с фурнир дъб или с бяла полиуретанова боя с гланцов ефект.

 • Интериор на кухня

  Интериор на кухня
 • Интериорен дизайн на кухня

  Интериорен дизайн на кухня
 • Обзавеждане на кухня

  Обзавеждане на кухня

Кухненските плот и гръб са направени от технически камък в бяло. Кухнята разполага с остров – просторен шкаф, плот за работа, мивка, маса и още нещо. Оценяваме мултифункционалността на подобни мебели и с удоволствие ги включваме в своите проекти.

Интериор на коридор

Интериор на коридор

Обемно-пространственото решение в коридора изисква да бъде спазен основният принцип на минимализма за чистота и простота. Окаченият таван е бял. Стените също са обработени с бял латекс. Подовата настилка е гранитогрес в бяло. Единствените по-тъмни елементи от обзавеждането са тъмнокафявите рамки на вратите, рамките, придаващи завършеност на цилиндричните стенни лампи в сребристо, както и входната врата.

 • Обзавеждане на коридор

  Обзавеждане на коридор
 • Вътрешен дизайн на коридор

  Вътрешен дизайн на коридор

Дизайнът е лишен от излишни детайли и сложен завършек. Дори елементи като радиаторите, които всекидневната необходимост налага, са деликатно прикрити чрез бяла решетка. Единствената декорация са две големи кашпи с цветя. Входното антре отвежда към стълбите. Подовата им настилка е камък. Парапетът е комбинация от дърво, метал и стъкло. Прозорците на стълбището разкриват прекрасната панорамна гледка отвън.

Интериорен дизайн на овална стая

Интериорен дизайн на овална стая

Архитектурата на къщата е достатъчно нестандартна, за да ни даде свобода да развихрим фантазията си. На първия етаж се намира овалната стая, която има множество предназначения и предлага безброй възможности. Всички те са обединени от идеята за прекарване на споделеното с най-близките време в приятна атмосфера, съчетаваща елегантност и уют. Стаята може да бъде определена като дневна – място, където родителите могат да разпуснат, да почетат книга, да погледат телевизия или да поиграят с децата си, които имат доста просторно поле за изява.

 • Интериор на овална стая

  Интериор на овална стая
 • Мебели и обзавеждане на овална стая

  Мебели и обзавеждане на овална стая
 • Вътрешен дизайн на овална стая

  Вътрешен дизайн на овална стая
 • Интериорен дизайн на овална стая

  Интериорен дизайн на овална стая

Окаченият таван отново е бял, а видимата част от стените е обработена с бял латекс. Голяма част от площта им е покрита с ламперия от МДФ в цвят дъб или в бяло с гланцов ефект, а също и с библиотеки и рафтове. Подът е покрит с паркет. Мебелировката е пестелива: кожен диван в топло кафяво и барбарон в бяло, съчетани с холна масичка, напомняща онази в хола. Мебелите гледат към телевизор, свързан с игрова конзола. Прозорците са френски. Тук използвахме един от малкото инструменти, чрез които се придава характер на лишения от декорация минималистичен интериор – светлината. Въздействието на дневната светлина се прецизира с помощта на нежни пердета и плътни завеси в два нюанса на бежовото.

Интериор на спалня

Интериор на спалня

Преминаваме към втория етаж на къщата, където се намират спалните. Към спалнята на родителите води антре. В това лично пространство съчетахме студеното бяло, така характерно за стила на минимализма, с бежово и кафяво, за да направим атмосферата по-топла и уютна. За антрето избрахме цвят светло капучино. Снабдихме помещението с масичка от МДФ, с табуретка, с гардеробна от ПДЧ, осигуряваща възможност за подреждане на всичко необходимо така, че да бъде добре съхранено и лесно открито.

Обзавеждане на спалня

Обзавеждане на спалня

В спалнята окаченият таван е бял, а стените са обработени с латекс в цвят капучино. Създадохме две стенни ниши, чиято видима част е изработена от камък. Нюанс капучино избрахме и за мокета, с който покрихме пода. Голямото пространство е отворено. Споделяме виждането на клиентите си, че спалнята не е място само за сън, т.е. само за легло и нощни шкафчета. Добавихме два бели комода, шкаф и рафтове от МДФ, кръгла холна масичка, два двуместни дивана и лежанка, тапицирани с бяла дамаска. Избрахме подходящ текстил в бежово-кафяво.

Вътрешен дизайн на детска стая за близнаци

Вътрешен дизайн на детска стая за близнаци

На втория етаж се намира и стаята на близнаците. Тук си позволихме да се отдалечим от минималистичните принципи, без да забравяме водещия стил, който следваме в интериора на къщата.Белият таван, светлите стени и текстилът в бежово се явяват продължение на останалата част от проекта за реконструкция. Материалът и обработката на повърхността на мебелите – също: леглата, бюрата, шкафовете и рафтовете са изработени от МДФ и покрити с МДФ фурнир или с полиуретанова боя в бяло.

Интериорен дизайн на детска стая за близнаци

Интериорен дизайн на детска стая за близнаци

Избрахме и удобен двуместен диван в бежово. Новото тук са бонбонените цветове на полилеите, ярките тонове на пластмасовите детски мебели за игра, свежите барбарони в жълто и зелено, шарените играчки навсякъде в помещението. На децата е оставено достатъчно свободно пространство за изява. Дори леглата им са разположени в двата края на стаята.

Интериор на детска стая

Интериор на детска стая

Другата детска стая в дома превърнахме в своеобразен символ на деликатността: прости линии на дизайна на мебелите, неутрално бяло и бежово, изключително нежно екрю, бледорозово и светлосиво. Покрихме пода с ламинат. Подходихме с разбиране към нуждите на детето. Затова в детската стая има няколко функционални зони.

Обзавеждане на детска стая

Обзавеждане на детска стая

Една от стените е изцяло заета от система от шкафове и гардероби от МДФ с покритие от бяла полиуретанова боя и акценти от МДФ фурнир. Тя присъства във всяка една от функционалните зони по различен начин: до мястото за работа на бюро тази система е библиотека; в средната си част срещу спалнята е TV шкаф; в другия край на стаята, където се намира зоната, напомняща на хол, е голям гардероб.

Интериор на дневна

Интериор на дневна

Вече се намираме на третия етаж на къщата. Тук има още една дневна, включваща хол, трапезария и кухня. Това решение е практично, а изпълнението му – красиво. Отново заложихме на изчистените линии, минималната декорация и неутралните цветове. Таванът и стените в хола са бели, а подовата настилка е естествен паркет. Диванът тапицирахме с дамаска в екрю. Чрез четирите ниши в стената зад него създадохме изкуствени обеми, които да внесат живот в пространството. Видимите части на нишите покрихме с МДФ фурнир.

Интериорен дизайн на дневна

Интериорен дизайн на дневна

На другата стена зад холния ъгъл окачихме платно, представящо златист залез. Добавихме кръгъл килим в цвят капучино и ниска холна масичка с метални крака и плот от МДФ, покрит с бяла полиуретанова боя. TV шкафът на отсрещната стена е от същия материал. Стената зад телевизора е облицована с декоративен камък. Трапезната маса е със семпъл дизайн: метална основа и кръгъл плот, покрит с МДФ фурнир. Столовете са бели. С избора им заложихме на комфорта.

 • Вътрешен дизайн на кухня

  Вътрешен дизайн на кухня
 • Обзавеждане на кухня

  Обзавеждане на кухня

Кухнята на третия етаж е по-малка от тази на първия, но не й отстъпва нито по дизайн, нито по функционалност. Материалът на разположените П-образно шкафове е МДФ. Покритието е комбинирано – МДФ фурнир и бяла полиуретанова боя. Всички уреди са вградени. Белите плот и гръб са изработени от технически камък. Подовата настилка е гранитогрес.

Интериор на кабинет

Интериор на кабинет

Кабинетът е слънчево помещение в цветовете на цялата къща – бяло и бежово-кафяво. Това е пространство на уединение и вдъхновение, в което оригиналните идеи са добре дошли. Всички мебели са изработени от МДФ, а покритието им е комбинация от МДФ фурнир и бяла полиуретанова боя.

Интериорен дизайн на кабинет

Интериорен дизайн на кабинет

На една от стените монтирахме шкафове на три нива, в които да се архивират важните документи. В центъра на същата стена е телевизорът. Избрахме голямо бюро и удобен офис-стол. В кабинета има още холна маса и двуместен диван в бяло.

 • Вътрешен дизайн на спалня

  Вътрешен дизайн на спалня
 • Интериор на спалня

  Интериор на спалня

Цветовите решения и материалите, от които са изработени мебелите в спалнята на третия етаж на къщата, не биха могли да ви изненадат. Бял таван, бели стени, ламперия от МДФ фурнир, естествен паркет. Голямо легло с повдигащ механизъм, тапицирано с дамаска. Гардероб, комод, бюро, нощно шкафче и стенни рафтове. Всичко необходимо за пълноценната почивка и подготовката за успешния работен ден, събрано на едно място.

Завършени интериори

Модерен дизайн на жилище Гравитация

грабваща атмосфера

Модерен дизайн на жилище Гравитация

Обзавеждане на апартамент Бреза

северни щрихи

Обзавеждане на апартамент Бреза

Интериор на апартамент Аристократично-артистичен

Аристократичен уют

Интериор на апартамент Аристократично-артистичен

Интериорен дизайн на апартамент Алхимикът

Еклектичен стил и дръзки акценти

Интериорен дизайн на апартамент Алхимикът

Интериор на офис Game On

Динамичен и ярък

Интериор на офис Game On

Интериор на дентална клиника Ослепителна усмивка

Бутик за здраве и красота

Интериор на дентална клиника Ослепителна усмивка

Интериорен дизайн на къща Между планината и града

Животът е прекрасен

Интериорен дизайн на къща Между планината и града

Интериор на апартамент Калейдоскоп

Модерен и цветен интериор

Интериор на апартамент Калейдоскоп

Интериор на апартамент Събота сутрин

индивидуален почерк

Интериор на апартамент Събота сутрин

Интериор на студио за красота Нимфа

елегантност в детайлите

Интериор на студио за красота Нимфа

Интериор на апартамент Букови листа

есенен чар у дома

Интериор на апартамент Букови листа

Интериор на апартамент Бялата къща

лукс в бяло

Интериор на апартамент Бялата къща

Вътрешен дизайн на стоматологична клиника Д-р Доктор

Интериор на кабинет

Вътрешен дизайн на стоматологична клиника Д-р Доктор

Интериор на апартамент Околосветско пътешествие

Пъзел от мечти и спомени

Интериор на апартамент Околосветско пътешествие

Класически дизайн на апартамент Тюркоаз

уютна атмосфера

Класически дизайн на апартамент Тюркоаз

Интериорни проекти

Щастие и уют по датски

Щастие и уют по датски

Лишен от разточителство и вещомания, този интериор носи модерния дух на своите динамични обитатели, които черпят вдъхновението за бъдещия си дом от своя настоящ адрес в Дания. Там, където скандинавският дизайн диктува тенденцията за многофункционални мебели с изчистени линии, но и за креативни решения. А също и за уют, постигнат с естествени материали и с лаконична палитра от бяло и сиво, на чийто фон се открояват премерените акценти в цвят.

Нужната доза изящество

Нужната доза изящество

Нежна, красива, топла. Такава е прегръдката на домашния комфорт, която ни посреща, щом обуем меките пантофи. Нейните млечно-шоколадови нюанси, сияние от светлини и дървесен уют ни карат да се чувстваме на най-сигурното място на света. Толкова сигурно, че зад стените му се крият скъпоценни интериорни бижута, като класическите декоративни профили, ювелирните полилеи и италианският стил мазилки.

Морски изгрев в града

Морски изгрев в града

Най-лесното преобразяване на един обикновен апартамент в дом, зареден с настроение и свой отличителен почерк? Игра с цветовете е първото, което идва на ум. Но не и единственото. Практични пространствени решения и смела игра с въображението носят онова усещане за щастие, което само добрият дизайн владее до съвършенство.

Къщата, в която уютът посреща с грация и финес

Къщата, в която уютът посреща с грация и финес

Когато искаш да се насладиш на интериор от класа, с космополитен характер и впечатляваща площ, но да запазиш онова усещане за дом, което дават пламъкът на свещите, огънят в камината и сгушеността на по-малките пространства, балансът между показност и практичност трябва да е особено грациозен.

Модерна класика, която пленява с елегантност и…

Модерна класика, която пленява с елегантност и…

Изтънченият дизайн на неокласиката изпълва с комфорт просторните стаи и помещения на този впечатляващ с мащабите си дом. Допълнихме усещането за лукс и благородство с фини съчетания на слонова кост и мока, врачански камък и гранит, висококачествени дамаски и естествена дървесина.

Изкуството на левитацията и добрия дизайн

Изкуството на левитацията и добрия дизайн

Проекти като този ни учат, че технологиите не са безлична добавка към интериора, а носят душа. Душата на хората, които движат света към иновациите. Те ни провокират да търсим магията в преобразяването на всяко пространство по най-неочаквани начини.

Хиляда и една нощи лукс и съвременна класика

Хиляда и една нощи лукс и съвременна класика

Класическият интериор среща своята модерна интерпретация в ярки цветове, но запазва изисканото си излъчване и дори добавя към него доза лукс с екзотичен арабски привкус. Вълнуващата им среща се случва в сутерена на този дом, останалите етажи от който също са обзаведени по проект на Acherno. Този път домакините ни повериха интериора на просторна веранда с барбекю и на още по-мащабна стая за игра.

Ако природата имаше дом

Ако природата имаше дом

Усещане за горски лес, планински върхове, тучни поляни и за безоблачно бяло. За ваканция в семейната вила, скрита зад далечни хълмове. За кътче, където да сервираш кафето си с финес и да го пиеш бавно, наслаждавайки се на светлината. Поканихме природата у дома, при това, в градски апартамент, с помощта на комбинация от класически елементи и естествени материали, за да я изкушим да остане.

Блясъкът на модерния уют

Блясъкът на модерния уют

Комфорт, елегантност и лукс се сливат в красиво съжителство, белязано от пленяващи сетивата светлина и топлина. Уловихме последните в блясъка на златистите и месингови акценти и в естествената прелест на дървесния фладер, един от основните герои в интериора на този дом с внушителна квадратура и модерен дизайн.

Съвършенството на скандинавския минимализъм

Съвършенството на скандинавския минимализъм

Дзен и спокойствие като от бавно морско утро, като слънчеви зайчета по прясно окосена ливада, като разходка по памукови облаци с гледка към синьо-зелената шир. Така си представихме животът в този дом на рационалната естетика и аскетичния хедонизъм.

Среща на линията на хоризонта

Среща на линията на хоризонта

Мраморни и дървесни шарки, които се сливат при линията на хоризонта във вдъхновена от природата геометрия. Осветителни тела, гравитиращи сякаш във въздуха като небесните. Земни тонове. Въздушна лекота. И тук-там ярки акценти в алената окраска на изгрева. Този интериор е цяла вселена, побрала в себе си най-красивите земни послания.

Огън, следвай ме!

Огън, следвай ме!

Вана с гледка към спалнята и с вградена в стената камина, през която се вижда всекидневната. И обратното. Традициите не са това, което бяха. Нито пък жилищата!

Горска приказка с евкалипт и рози

Горска приказка с евкалипт и рози

Разходката между стаите не е задължително да бъде затворена между стените на дома. Тя може да е като потапяне в любими кътчета от прегръдките на природата. В спомени от златни времена, в нежни докосвания и ухания, в блажени блянове за неограничен покой.

Минимализъм с характер

Минимализъм с характер

Когато бялото се слее до невидимост с околната светлина, а дървото се сгуши под сянката на непрогледното черно, играта на контрасти тепърва започва. Включихме в нея акценти с осветителни тела и ярки цветове, залитнахме по геометричните мотиви в правилни форми и огледахме резултата в отраженията на огледалата и детайлитe от хром.

Двойно повече място за уют

Двойно повече място за уют

Морето и гората са в непосредствена близост, но кой би искал да напусне очертанията на този дом, изпълнен с неподправена нежност и стил. Тук излежаването в леглото или на дивана не означава да пропуснете да се полюбувате на слънцето. То наднича любопитно през панорамните прозорци, за да огрее меката цветова гама на детските стаи и да превърне в звезда модерния минимализъм на интериора в отворения хол и в спалнята.

На гости в Страната на чудесата

На гости в Страната на чудесата

Ако Алиса имаше апартамент, той щеше да изглежда така. Щеше да хипнотизира с чистотата на своето бяло, с шахматните и зигзагообразните си шарки, с усмивката и райетата на Чешърския котак. И да пречупва времето и пространството в своя лабиринт от огледала.

Когато сивотата отказва да бъде скучна

Когато сивотата отказва да бъде скучна

Разкриваме пъстротата на битието със стилен интериорен дует на два етажа, в който основният фаворит е сивото. То в никакъв случай не значи облачно, напротив! Настроението тук идва от комбинацията с пастелно розово или слънчево жълто, а бялото и дървесните шарки внасят нужния баланс между усещането за простор и за уют.

Дом като за прием на отбрани гости

Дом като за прием на отбрани гости

Един дом в изискания стил на неокласиката, който демонстрира вкуса на своите собственици и жаждата им за непреходна красота – такава, която не се нуждае от излишни украшения. Тази сдържаност още по-добре подчертава усещането за лукс и функционалност, постигнато с високите тавани, аристократичните извивки на мебелите и грациозните линии на декоративните стенни профили.