Изтънчен интериор за просторна къща

Впечатления

Минималистичен дизайн в натурални цветове

Минимализмът като стил в интериорния дизайн продължава да предлага част от най-актуалните решения за обзавеждане на дома. От средата на 20. век до днес мотивите в него и цветовата му палитра не са се променили драстично, но безспорно са били модернизирани.

В къщата, която реконструирахме, за да създадем мечтания дом за наши клиенти, заложихме на характерната лаконичност на формите, на запазване на отворените просторни пространства, в които декорацията е рядкост. Подчертахме внушителния мащаб на жилището и заедно с домакините действахме със замах, за да придадем индивидуалност на всяко кътче.

Интериорен дизайн на хол

Интериорен дизайн на хол

Целият просторен първи етаж на къщата се състои от коридор и две други помещения. Дневната е едно от тези две помещения. В нея са събрани хол, трапезария и кухня – три функционални зони, които не са разделени чрез прегради. Цветовата среда е балансирана. Чрез няколко меки дървесни нюанса, добавени в студената типично минималистична монохромност на бялото и черното, е внесена топлина. Стените и окаченият таван с пестеливо разположени по него светлини тип луна са обработени с бял латекс, а голяма част от площта на стените е покрита с ламперия в два цвята – дъб и бяло, постигнати съответно чрез МДФ фурнир и полиуретанова боя с гланцов ефект. Подът е покрит със светъл паркет. Прозорците са френски. Рамките им са в тъмнокафяво. Комбинирани са с остъклени врати, през които може да се пристъпи към свежия зелен пейзаж около къщата. Интериорните врати са с дизайн, подобен на този на прозорците.

Обзавеждане на хол

Обзавеждане на хол

Мебелировката в хола се състои от двуместен диван, холен ъгъл, табуретка и холна маса. Ъгълът, образуван от двете стени зад тях, е покрит с МДФ плоскости с видима част, боядисана в бяло или с фурнир дъб – конструкция, която напълно елиминира необходимостта от холна секция. Дизайнът на меката мебел е с максимално прости контури, като трите модула са тапицирани с дамаска в блед цвят – комбинация от няколко капки сиво и бежово в море от бяло. Холната маса е направена от МДФ и покрита с бяла полиуретанова боя с гланцов ефект.

Съставена е от два компонента – по-нисък и обемен компонент с форма на паралелепипед и по-висока, но по-малка част от бяла МДФ плоскост и метални крака. Над тази композиция е поставено осветителното тяло – също с форма на паралелепипед в черно и бяло. Наблизо се намират предвидливо поставените тук бюро и офис стол – мястото за работа в голямото отворено пространство на хола. Допълнителен уют в дневната внася етаноловата камина с облицовка от бял камък. На отсрещната стена е монтирана система за домашно кино, вписана в конструкция, изработена от МДФ в бяло. Под нея е поставен нисък и продълговат шкаф с покритие фурнир дъб.

 • Вътрешен дизайн на трапезария

  Вътрешен дизайн на трапезария
 • Интериор на трапезария

  Интериор на трапезария

Стилната трапезария се състои от маса и осем стола. Масата е в цвят дъб, а столовете са тапицирани с дамаска, подобна на дамаската на меката мебел в хола в пределно светъл бежово-сив нюанс. Над трапезната маса се спускат три висящи на дълги кабели черни лампи с форма на полукапсула.

Вътрешен дизайн на кухня

Вътрешен дизайн на кухня

В кухнята може да се впечатлите приятно, но не и да се изненадате, тъй като и тук продължаваме да следваме тенденциите в минимализма. Окаченият таван и подът са в бяло. Кухненските шкафове са разположени Г-образно. Изработени са от МДФ, а видимите им части са покрити с фурнир дъб или с бяла полиуретанова боя с гланцов ефект.

 • Интериор на кухня

  Интериор на кухня
 • Интериорен дизайн на кухня

  Интериорен дизайн на кухня
 • Обзавеждане на кухня

  Обзавеждане на кухня

Кухненските плот и гръб са направени от технически камък в бяло. Кухнята разполага с остров – просторен шкаф, плот за работа, мивка, маса и още нещо. Оценяваме мултифункционалността на подобни мебели и с удоволствие ги включваме в своите проекти.

Интериор на коридор

Интериор на коридор

Обемно-пространственото решение в коридора изисква да бъде спазен основният принцип на минимализма за чистота и простота. Окаченият таван е бял. Стените също са обработени с бял латекс. Подовата настилка е гранитогрес в бяло. Единствените по-тъмни елементи от обзавеждането са тъмнокафявите рамки на вратите, рамките, придаващи завършеност на цилиндричните стенни лампи в сребристо, както и входната врата.

 • Обзавеждане на коридор

  Обзавеждане на коридор
 • Вътрешен дизайн на коридор

  Вътрешен дизайн на коридор

Дизайнът е лишен от излишни детайли и сложен завършек. Дори елементи като радиаторите, които всекидневната необходимост налага, са деликатно прикрити чрез бяла решетка. Единствената декорация са две големи кашпи с цветя. Входното антре отвежда към стълбите. Подовата им настилка е камък. Парапетът е комбинация от дърво, метал и стъкло. Прозорците на стълбището разкриват прекрасната панорамна гледка отвън.

Интериорен дизайн на овална стая

Интериорен дизайн на овална стая

Архитектурата на къщата е достатъчно нестандартна, за да ни даде свобода да развихрим фантазията си. На първия етаж се намира овалната стая, която има множество предназначения и предлага безброй възможности. Всички те са обединени от идеята за прекарване на споделеното с най-близките време в приятна атмосфера, съчетаваща елегантност и уют. Стаята може да бъде определена като дневна – място, където родителите могат да разпуснат, да почетат книга, да погледат телевизия или да поиграят с децата си, които имат доста просторно поле за изява.

 • Интериор на овална стая

  Интериор на овална стая
 • Мебели и обзавеждане на овална стая

  Мебели и обзавеждане на овална стая
 • Вътрешен дизайн на овална стая

  Вътрешен дизайн на овална стая
 • Интериорен дизайн на овална стая

  Интериорен дизайн на овална стая

Окаченият таван отново е бял, а видимата част от стените е обработена с бял латекс. Голяма част от площта им е покрита с ламперия от МДФ в цвят дъб или в бяло с гланцов ефект, а също и с библиотеки и рафтове. Подът е покрит с паркет. Мебелировката е пестелива: кожен диван в топло кафяво и барбарон в бяло, съчетани с холна масичка, напомняща онази в хола. Мебелите гледат към телевизор, свързан с игрова конзола. Прозорците са френски. Тук използвахме един от малкото инструменти, чрез които се придава характер на лишения от декорация минималистичен интериор – светлината. Въздействието на дневната светлина се прецизира с помощта на нежни пердета и плътни завеси в два нюанса на бежовото.

Интериор на спалня

Интериор на спалня

Преминаваме към втория етаж на къщата, където се намират спалните. Към спалнята на родителите води антре. В това лично пространство съчетахме студеното бяло, така характерно за стила на минимализма, с бежово и кафяво, за да направим атмосферата по-топла и уютна. За антрето избрахме цвят светло капучино. Снабдихме помещението с масичка от МДФ, с табуретка, с гардеробна от ПДЧ, осигуряваща възможност за подреждане на всичко необходимо така, че да бъде добре съхранено и лесно открито.

Обзавеждане на спалня

Обзавеждане на спалня

В спалнята окаченият таван е бял, а стените са обработени с латекс в цвят капучино. Създадохме две стенни ниши, чиято видима част е изработена от камък. Нюанс капучино избрахме и за мокета, с който покрихме пода. Голямото пространство е отворено. Споделяме виждането на клиентите си, че спалнята не е място само за сън, т.е. само за легло и нощни шкафчета. Добавихме два бели комода, шкаф и рафтове от МДФ, кръгла холна масичка, два двуместни дивана и лежанка, тапицирани с бяла дамаска. Избрахме подходящ текстил в бежово-кафяво.

Вътрешен дизайн на детска стая за близнаци

Вътрешен дизайн на детска стая за близнаци

На втория етаж се намира и стаята на близнаците. Тук си позволихме да се отдалечим от минималистичните принципи, без да забравяме водещия стил, който следваме в интериора на къщата.Белият таван, светлите стени и текстилът в бежово се явяват продължение на останалата част от проекта за реконструкция. Материалът и обработката на повърхността на мебелите – също: леглата, бюрата, шкафовете и рафтовете са изработени от МДФ и покрити с МДФ фурнир или с полиуретанова боя в бяло.

Интериорен дизайн на детска стая за близнаци

Интериорен дизайн на детска стая за близнаци

Избрахме и удобен двуместен диван в бежово. Новото тук са бонбонените цветове на полилеите, ярките тонове на пластмасовите детски мебели за игра, свежите барбарони в жълто и зелено, шарените играчки навсякъде в помещението. На децата е оставено достатъчно свободно пространство за изява. Дори леглата им са разположени в двата края на стаята.

Интериор на детска стая

Интериор на детска стая

Другата детска стая в дома превърнахме в своеобразен символ на деликатността: прости линии на дизайна на мебелите, неутрално бяло и бежово, изключително нежно екрю, бледорозово и светлосиво. Покрихме пода с ламинат. Подходихме с разбиране към нуждите на детето. Затова в детската стая има няколко функционални зони.

Обзавеждане на детска стая

Обзавеждане на детска стая

Една от стените е изцяло заета от система от шкафове и гардероби от МДФ с покритие от бяла полиуретанова боя и акценти от МДФ фурнир. Тя присъства във всяка една от функционалните зони по различен начин: до мястото за работа на бюро тази система е библиотека; в средната си част срещу спалнята е TV шкаф; в другия край на стаята, където се намира зоната, напомняща на хол, е голям гардероб.

Интериор на дневна

Интериор на дневна

Вече се намираме на третия етаж на къщата. Тук има още една дневна, включваща хол, трапезария и кухня. Това решение е практично, а изпълнението му – красиво. Отново заложихме на изчистените линии, минималната декорация и неутралните цветове. Таванът и стените в хола са бели, а подовата настилка е естествен паркет. Диванът тапицирахме с дамаска в екрю. Чрез четирите ниши в стената зад него създадохме изкуствени обеми, които да внесат живот в пространството. Видимите части на нишите покрихме с МДФ фурнир.

Интериорен дизайн на дневна

Интериорен дизайн на дневна

На другата стена зад холния ъгъл окачихме платно, представящо златист залез. Добавихме кръгъл килим в цвят капучино и ниска холна масичка с метални крака и плот от МДФ, покрит с бяла полиуретанова боя. TV шкафът на отсрещната стена е от същия материал. Стената зад телевизора е облицована с декоративен камък. Трапезната маса е със семпъл дизайн: метална основа и кръгъл плот, покрит с МДФ фурнир. Столовете са бели. С избора им заложихме на комфорта.

 • Вътрешен дизайн на кухня

  Вътрешен дизайн на кухня
 • Обзавеждане на кухня

  Обзавеждане на кухня

Кухнята на третия етаж е по-малка от тази на първия, но не й отстъпва нито по дизайн, нито по функционалност. Материалът на разположените П-образно шкафове е МДФ. Покритието е комбинирано – МДФ фурнир и бяла полиуретанова боя. Всички уреди са вградени. Белите плот и гръб са изработени от технически камък. Подовата настилка е гранитогрес.

Интериор на кабинет

Интериор на кабинет

Кабинетът е слънчево помещение в цветовете на цялата къща – бяло и бежово-кафяво. Това е пространство на уединение и вдъхновение, в което оригиналните идеи са добре дошли. Всички мебели са изработени от МДФ, а покритието им е комбинация от МДФ фурнир и бяла полиуретанова боя.

Интериорен дизайн на кабинет

Интериорен дизайн на кабинет

На една от стените монтирахме шкафове на три нива, в които да се архивират важните документи. В центъра на същата стена е телевизорът. Избрахме голямо бюро и удобен офис-стол. В кабинета има още холна маса и двуместен диван в бяло.

 • Вътрешен дизайн на спалня

  Вътрешен дизайн на спалня
 • Интериор на спалня

  Интериор на спалня

Цветовите решения и материалите, от които са изработени мебелите в спалнята на третия етаж на къщата, не биха могли да ви изненадат. Бял таван, бели стени, ламперия от МДФ фурнир, естествен паркет. Голямо легло с повдигащ механизъм, тапицирано с дамаска. Гардероб, комод, бюро, нощно шкафче и стенни рафтове. Всичко необходимо за пълноценната почивка и подготовката за успешния работен ден, събрано на едно място.

Завършени интериори

Интериор на дентална клиника Ослепителна усмивка

Бутик за здраве и красота

Интериор на дентална клиника Ослепителна усмивка

Вътрешен дизайн на стоматологична клиника Д-р Доктор

Интериор на кабинет

Вътрешен дизайн на стоматологична клиника Д-р Доктор

Интериорен дизайн на апартамент Бохемски

Модерен интериор на апартамент

Интериорен дизайн на апартамент Бохемски

Модерен дизайн на жилище Гравитация

грабваща атмосфера

Модерен дизайн на жилище Гравитация

Интериор на студио за красота Нимфа

елегантност в детайлите

Интериор на студио за красота Нимфа

Интериорен дизайн на заведение Пура бар

Класа и стил

Интериорен дизайн на заведение Пура бар

Интериор на апартамент Букови листа

есенен чар у дома

Интериор на апартамент Букови листа

Интериор на апартамент Аристократично-артистичен

Аристократичен уют

Интериор на апартамент Аристократично-артистичен

Интериор на офис Game On

Динамичен и ярък

Интериор на офис Game On

Интериор на апартамент Усмивка

Интериор, носещ настроение

Интериор на апартамент Усмивка

Интериорен дизайн на къща Между планината и града

Животът е прекрасен

Интериорен дизайн на къща Между планината и града

Интериорен дизайн на апартамент Джаз

Интериорен дизайн, взел най-доброто от миналото

Интериорен дизайн на апартамент Джаз

Класически дизайн на апартамент Тюркоаз

уютна атмосфера

Класически дизайн на апартамент Тюркоаз

Интериор на апартамент Събота сутрин

индивидуален почерк

Интериор на апартамент Събота сутрин

Интериор на апартамент Горска фея

вечна пролет у дома

Интериор на апартамент Горска фея

Интериорни проекти

Минимализъм с характер

Минимализъм с характер

Когато бялото се слее до невидимост с околната светлина, а дървото се сгуши под сянката на непрогледното черно, играта на контрасти тепърва започва. Включихме в нея акценти с осветителни тела и ярки цветове, залитнахме по геометричните мотиви в правилни форми и огледахме резултата в отраженията на огледалата и детайлитe от хром.

Живот в розово

Живот в розово

Нежна романтика, изтънчен блясък, класически елементи и светли тонове рисуват картината на един дом със скромна площ, но с впечатляващ усет за стил. Изпълнихме го с акценти в цвят розова пудра, която, в съчетание със светлото дърво и детайлите в бяло, ни помогна да създадем впечатлението за повече пространство. Мраморните повърхности, ефектните допълнения в златисто и грациозните линии на декоративните профили по стените и тавана добавят нужната доза лукс, интерпретиран през призмата на модерния дизайн.

Двойно повече място за уют

Двойно повече място за уют

Морето и гората са в непосредствена близост, но кой би искал да напусне очертанията на този дом, изпълнен с неподправена нежност и стил. Тук излежаването в леглото или на дивана не означава да пропуснете да се полюбувате на слънцето. То наднича любопитно през панорамните прозорци, за да огрее меката цветова гама на детските стаи и да превърне в звезда модерния минимализъм на интериора в отворения хол и в спалнята.

На гости в Страната на чудесата

На гости в Страната на чудесата

Ако Алиса имаше апартамент, той щеше да изглежда така. Щеше да хипнотизира с чистотата на своето бяло, с шахматните и зигзагообразните си шарки, с усмивката и райетата на Чешърския котак. И да пречупва времето и пространството в своя лабиринт от огледала.

Когато сивотата отказва да бъде скучна

Когато сивотата отказва да бъде скучна

Разкриваме пъстротата на битието със стилен интериорен дует на два етажа, в който основният фаворит е сивото. То в никакъв случай не значи облачно, напротив! Настроението тук идва от комбинацията с пастелно розово или слънчево жълто, а бялото и дървесните шарки внасят нужния баланс между усещането за простор и за уют.

Дом като за прием на отбрани гости

Дом като за прием на отбрани гости

Един дом в изискания стил на неокласиката, който демонстрира вкуса на своите собственици и жаждата им за непреходна красота – такава, която не се нуждае от излишни украшения. Тази сдържаност още по-добре подчертава усещането за лукс и функционалност, постигнато с високите тавани, аристократичните извивки на мебелите и грациозните линии на декоративните стенни профили.

Да поканиш лятото у дома

Да поканиш лятото у дома

Всеки елемент на мечтаното лято присъства в интериора на този хол, който приобщава трапезарията и кухнята към своето бохо шик излъчване с помощта на естествени материали, изобилие от светлина и безброй нюанси на синьото.

Дестинация: офисен интериор

Дестинация: офисен интериор

Колкото и да пътува, човек все някога трябва да има къде да се завърне. А когато говорим за огромен екип от служители, посветени на иновативните транспортно-логистични решения и опериращи из цяла Европа, това заветно място трябва да е и притегателна, и отправна точка едновременно.

Пълно сливане с природата

Пълно сливане с природата

Високо в планината е мястото, където срещата между еко стила, винтидж детайлите и индустриалния лукс е най-вълнуваща. Тук връщането към природата минава през естествени материали, като дърво и камък, докато прави крачка напред – към модерното градско излъчване на черния мат, месинга и аристократичния мрамор.

Безспорната класа на благородния мрамор

Безспорната класа на благородния мрамор

Един космополитен апартамент, в който луксът е добре дошъл да се полюбува на комфорт, а и на гледката. Основният фокус в интериора е върху функционалността, прецизните геометрични форми и неутралните тонове, на фона на които винтидж лофт и дзен минимализъм преплитат нишките си с жилките на аристократичния мрамор.

Акордите на новото жилище

Акордите на новото жилище

Често един ремонт започва с желанието за малка промяна. В този случай с търсене на подобаващо място на две китари и сцена за музикалното хоби, така, че да може цялото семейство и приятели да се наслаждават заедно на акустичните солови изпълнения на домакинa. Възползвахме се от овалната стена с витражни прозорци, която превърнахме в своеобразна сцена, подходяща за солови изяви вечер и уютен кът за четене и релакс през деня.

Новите съседи

Новите съседи

Всички мечтаем новите съседи да са тихи, но когато те наистина са такива, любопитството какво става в този дом се нажежава. Всъщност тук всичко е идеално – тези съседи живеят в къща с удобно разпределена площ, обзаведена в модерен дизайн. Проектирахме мечтаното лично пространство за всеки отделен член на семейството, в което спокойно могат да се отдават на хобитата си и любими занимания.

Предизвикателството на последния етаж

Предизвикателството на последния етаж

Малките апартаменти на последния етаж носят категорично очарователен заряд, достатъчен, за да бъде пренебрегнато предизвикателството на скосените тавани. За щастие, ние имаме опит с нестандартната архитектура на подпокривните пространства и освен красив дизайн, изпълнихме всички изисквания на клиента, давайки му най-добрите решения.

Вдъхновяващ релакс мотив

Вдъхновяващ релакс мотив

Това жилище е като умната жена, запазва най-доброто за края на вечерта. Разбира се и за следващата сутрин и така – любов за цял живот.

Стил и младежко излъчване

Стил и младежко излъчване

Домът на модерното семейство, което обича уюта и доброто настроение, е пъстър и артистичен. В едно отворено пространство обособихме няколко самостоятелни зони, в които съчетахме любовта към природа и изкуство в динамична палитра от цветове. Проектирахме дом, в който свежите идеи царуват!

Нежност, простор и класически стил

Нежност, простор и класически стил

Изящни детайли, нежни цветове и красиви декоративни мотиви в интериорния дизайн на една градска къща, изцяло преобразена в класически стил. Хармоничните съчетания придават очарование на атмосферата, провокират ума и предлагат храна на сетивата и въображението. Обзавеждането рисува прекрасна картина, обогатена от разнообразни, иновативни и индивидуализирани решения, които улесняват и подобряват всекидневния живот на семейството у дома.

Храм на семейния уют и хармония

Храм на семейния уют и хармония

Приятна и топла обстановка, която въвлича във вълшебно пътуване през пустини и мистични градове. Уют от сивите тонове на лунните сенки над Бялата пустиня в Египет и златните отблясъци на сахарските залези. Интериорният дизайн на това жилище е за прoдължението след щастливия край на една приказка, в която героите заживели щастливо.

Креативно вертикално озеленяване в интериора

Креативно вертикално озеленяване в интериора

Отрязъци от земята и небето, от тревата и облаците, от цветята и дърветата, намерили своето място в града. Живи зелени картини и кътчета от горски пътеки, сгушени между стените на жилището. В този проект ви представяме оригинални ходове и модерни решения в интериорния дизайн, облечени в естествени нюанси. Вертикални градини, сенки на стволове на дървета, акценти в ярко жълто. Съвременен уют и топлина. Идеи, провокиращи сетивата.