Изтънчен интериор за просторна къща

Впечатления

Минималистичен дизайн в натурални цветове

Минимализмът като стил в интериорния дизайн продължава да предлага част от най-актуалните решения за обзавеждане на дома. От средата на 20. век до днес мотивите в него и цветовата му палитра не са се променили драстично, но безспорно са били модернизирани.

В къщата, която реконструирахме, за да създадем мечтания дом за наши клиенти, заложихме на характерната лаконичност на формите, на запазване на отворените просторни пространства, в които декорацията е рядкост. Подчертахме внушителния мащаб на жилището и заедно с домакините действахме със замах, за да придадем индивидуалност на всяко кътче.

Интериорен дизайн на хол

Интериорен дизайн на хол

Целият просторен първи етаж на къщата се състои от коридор и две други помещения. Дневната е едно от тези две помещения. В нея са събрани хол, трапезария и кухня – три функционални зони, които не са разделени чрез прегради. Цветовата среда е балансирана. Чрез няколко меки дървесни нюанса, добавени в студената типично минималистична монохромност на бялото и черното, е внесена топлина. Стените и окаченият таван с пестеливо разположени по него светлини тип луна са обработени с бял латекс, а голяма част от площта на стените е покрита с ламперия в два цвята – дъб и бяло, постигнати съответно чрез МДФ фурнир и полиуретанова боя с гланцов ефект. Подът е покрит със светъл паркет. Прозорците са френски. Рамките им са в тъмнокафяво. Комбинирани са с остъклени врати, през които може да се пристъпи към свежия зелен пейзаж около къщата. Интериорните врати са с дизайн, подобен на този на прозорците.

Обзавеждане на хол

Обзавеждане на хол

Мебелировката в хола се състои от двуместен диван, холен ъгъл, табуретка и холна маса. Ъгълът, образуван от двете стени зад тях, е покрит с МДФ плоскости с видима част, боядисана в бяло или с фурнир дъб – конструкция, която напълно елиминира необходимостта от холна секция. Дизайнът на меката мебел е с максимално прости контури, като трите модула са тапицирани с дамаска в блед цвят – комбинация от няколко капки сиво и бежово в море от бяло. Холната маса е направена от МДФ и покрита с бяла полиуретанова боя с гланцов ефект.

Съставена е от два компонента – по-нисък и обемен компонент с форма на паралелепипед и по-висока, но по-малка част от бяла МДФ плоскост и метални крака. Над тази композиция е поставено осветителното тяло – също с форма на паралелепипед в черно и бяло. Наблизо се намират предвидливо поставените тук бюро и офис стол – мястото за работа в голямото отворено пространство на хола. Допълнителен уют в дневната внася етаноловата камина с облицовка от бял камък. На отсрещната стена е монтирана система за домашно кино, вписана в конструкция, изработена от МДФ в бяло. Под нея е поставен нисък и продълговат шкаф с покритие фурнир дъб.

 • Вътрешен дизайн на трапезария

  Вътрешен дизайн на трапезария
 • Интериор на трапезария

  Интериор на трапезария

Стилната трапезария се състои от маса и осем стола. Масата е в цвят дъб, а столовете са тапицирани с дамаска, подобна на дамаската на меката мебел в хола в пределно светъл бежово-сив нюанс. Над трапезната маса се спускат три висящи на дълги кабели черни лампи с форма на полукапсула.

Вътрешен дизайн на кухня

Вътрешен дизайн на кухня

В кухнята може да се впечатлите приятно, но не и да се изненадате, тъй като и тук продължаваме да следваме тенденциите в минимализма. Окаченият таван и подът са в бяло. Кухненските шкафове са разположени Г-образно. Изработени са от МДФ, а видимите им части са покрити с фурнир дъб или с бяла полиуретанова боя с гланцов ефект.

 • Интериор на кухня

  Интериор на кухня
 • Интериорен дизайн на кухня

  Интериорен дизайн на кухня
 • Обзавеждане на кухня

  Обзавеждане на кухня

Кухненските плот и гръб са направени от технически камък в бяло. Кухнята разполага с остров – просторен шкаф, плот за работа, мивка, маса и още нещо. Оценяваме мултифункционалността на подобни мебели и с удоволствие ги включваме в своите проекти.

Интериор на коридор

Интериор на коридор

Обемно-пространственото решение в коридора изисква да бъде спазен основният принцип на минимализма за чистота и простота. Окаченият таван е бял. Стените също са обработени с бял латекс. Подовата настилка е гранитогрес в бяло. Единствените по-тъмни елементи от обзавеждането са тъмнокафявите рамки на вратите, рамките, придаващи завършеност на цилиндричните стенни лампи в сребристо, както и входната врата.

 • Обзавеждане на коридор

  Обзавеждане на коридор
 • Вътрешен дизайн на коридор

  Вътрешен дизайн на коридор

Дизайнът е лишен от излишни детайли и сложен завършек. Дори елементи като радиаторите, които всекидневната необходимост налага, са деликатно прикрити чрез бяла решетка. Единствената декорация са две големи кашпи с цветя. Входното антре отвежда към стълбите. Подовата им настилка е камък. Парапетът е комбинация от дърво, метал и стъкло. Прозорците на стълбището разкриват прекрасната панорамна гледка отвън.

Интериорен дизайн на овална стая

Интериорен дизайн на овална стая

Архитектурата на къщата е достатъчно нестандартна, за да ни даде свобода да развихрим фантазията си. На първия етаж се намира овалната стая, която има множество предназначения и предлага безброй възможности. Всички те са обединени от идеята за прекарване на споделеното с най-близките време в приятна атмосфера, съчетаваща елегантност и уют. Стаята може да бъде определена като дневна – място, където родителите могат да разпуснат, да почетат книга, да погледат телевизия или да поиграят с децата си, които имат доста просторно поле за изява.

 • Интериор на овална стая

  Интериор на овална стая
 • Мебели и обзавеждане на овална стая

  Мебели и обзавеждане на овална стая
 • Вътрешен дизайн на овална стая

  Вътрешен дизайн на овална стая
 • Интериорен дизайн на овална стая

  Интериорен дизайн на овална стая

Окаченият таван отново е бял, а видимата част от стените е обработена с бял латекс. Голяма част от площта им е покрита с ламперия от МДФ в цвят дъб или в бяло с гланцов ефект, а също и с библиотеки и рафтове. Подът е покрит с паркет. Мебелировката е пестелива: кожен диван в топло кафяво и барбарон в бяло, съчетани с холна масичка, напомняща онази в хола. Мебелите гледат към телевизор, свързан с игрова конзола. Прозорците са френски. Тук използвахме един от малкото инструменти, чрез които се придава характер на лишения от декорация минималистичен интериор – светлината. Въздействието на дневната светлина се прецизира с помощта на нежни пердета и плътни завеси в два нюанса на бежовото.

Интериор на спалня

Интериор на спалня

Преминаваме към втория етаж на къщата, където се намират спалните. Към спалнята на родителите води антре. В това лично пространство съчетахме студеното бяло, така характерно за стила на минимализма, с бежово и кафяво, за да направим атмосферата по-топла и уютна. За антрето избрахме цвят светло капучино. Снабдихме помещението с масичка от МДФ, с табуретка, с гардеробна от ПДЧ, осигуряваща възможност за подреждане на всичко необходимо така, че да бъде добре съхранено и лесно открито.

Обзавеждане на спалня

Обзавеждане на спалня

В спалнята окаченият таван е бял, а стените са обработени с латекс в цвят капучино. Създадохме две стенни ниши, чиято видима част е изработена от камък. Нюанс капучино избрахме и за мокета, с който покрихме пода. Голямото пространство е отворено. Споделяме виждането на клиентите си, че спалнята не е място само за сън, т.е. само за легло и нощни шкафчета. Добавихме два бели комода, шкаф и рафтове от МДФ, кръгла холна масичка, два двуместни дивана и лежанка, тапицирани с бяла дамаска. Избрахме подходящ текстил в бежово-кафяво.

Вътрешен дизайн на детска стая за близнаци

Вътрешен дизайн на детска стая за близнаци

На втория етаж се намира и стаята на близнаците. Тук си позволихме да се отдалечим от минималистичните принципи, без да забравяме водещия стил, който следваме в интериора на къщата.Белият таван, светлите стени и текстилът в бежово се явяват продължение на останалата част от проекта за реконструкция. Материалът и обработката на повърхността на мебелите – също: леглата, бюрата, шкафовете и рафтовете са изработени от МДФ и покрити с МДФ фурнир или с полиуретанова боя в бяло.

Интериорен дизайн на детска стая за близнаци

Интериорен дизайн на детска стая за близнаци

Избрахме и удобен двуместен диван в бежово. Новото тук са бонбонените цветове на полилеите, ярките тонове на пластмасовите детски мебели за игра, свежите барбарони в жълто и зелено, шарените играчки навсякъде в помещението. На децата е оставено достатъчно свободно пространство за изява. Дори леглата им са разположени в двата края на стаята.

Интериор на детска стая

Интериор на детска стая

Другата детска стая в дома превърнахме в своеобразен символ на деликатността: прости линии на дизайна на мебелите, неутрално бяло и бежово, изключително нежно екрю, бледорозово и светлосиво. Покрихме пода с ламинат. Подходихме с разбиране към нуждите на детето. Затова в детската стая има няколко функционални зони.

Обзавеждане на детска стая

Обзавеждане на детска стая

Една от стените е изцяло заета от система от шкафове и гардероби от МДФ с покритие от бяла полиуретанова боя и акценти от МДФ фурнир. Тя присъства във всяка една от функционалните зони по различен начин: до мястото за работа на бюро тази система е библиотека; в средната си част срещу спалнята е TV шкаф; в другия край на стаята, където се намира зоната, напомняща на хол, е голям гардероб.

Интериор на дневна

Интериор на дневна

Вече се намираме на третия етаж на къщата. Тук има още една дневна, включваща хол, трапезария и кухня. Това решение е практично, а изпълнението му – красиво. Отново заложихме на изчистените линии, минималната декорация и неутралните цветове. Таванът и стените в хола са бели, а подовата настилка е естествен паркет. Диванът тапицирахме с дамаска в екрю. Чрез четирите ниши в стената зад него създадохме изкуствени обеми, които да внесат живот в пространството. Видимите части на нишите покрихме с МДФ фурнир.

Интериорен дизайн на дневна

Интериорен дизайн на дневна

На другата стена зад холния ъгъл окачихме платно, представящо златист залез. Добавихме кръгъл килим в цвят капучино и ниска холна масичка с метални крака и плот от МДФ, покрит с бяла полиуретанова боя. TV шкафът на отсрещната стена е от същия материал. Стената зад телевизора е облицована с декоративен камък. Трапезната маса е със семпъл дизайн: метална основа и кръгъл плот, покрит с МДФ фурнир. Столовете са бели. С избора им заложихме на комфорта.

 • Вътрешен дизайн на кухня

  Вътрешен дизайн на кухня
 • Обзавеждане на кухня

  Обзавеждане на кухня

Кухнята на третия етаж е по-малка от тази на първия, но не й отстъпва нито по дизайн, нито по функционалност. Материалът на разположените П-образно шкафове е МДФ. Покритието е комбинирано – МДФ фурнир и бяла полиуретанова боя. Всички уреди са вградени. Белите плот и гръб са изработени от технически камък. Подовата настилка е гранитогрес.

Интериор на кабинет

Интериор на кабинет

Кабинетът е слънчево помещение в цветовете на цялата къща – бяло и бежово-кафяво. Това е пространство на уединение и вдъхновение, в което оригиналните идеи са добре дошли. Всички мебели са изработени от МДФ, а покритието им е комбинация от МДФ фурнир и бяла полиуретанова боя.

Интериорен дизайн на кабинет

Интериорен дизайн на кабинет

На една от стените монтирахме шкафове на три нива, в които да се архивират важните документи. В центъра на същата стена е телевизорът. Избрахме голямо бюро и удобен офис-стол. В кабинета има още холна маса и двуместен диван в бяло.

 • Вътрешен дизайн на спалня

  Вътрешен дизайн на спалня
 • Интериор на спалня

  Интериор на спалня

Цветовите решения и материалите, от които са изработени мебелите в спалнята на третия етаж на къщата, не биха могли да ви изненадат. Бял таван, бели стени, ламперия от МДФ фурнир, естествен паркет. Голямо легло с повдигащ механизъм, тапицирано с дамаска. Гардероб, комод, бюро, нощно шкафче и стенни рафтове. Всичко необходимо за пълноценната почивка и подготовката за успешния работен ден, събрано на едно място.

Завършени интериори

На Родопската земя Да не забравим коя си

къща в Родопите

На Родопската земя Да не забравим коя си

Интериорен дизайн на къща В полите на Витоша

Вдъхновение от планината

Интериорен дизайн на къща В полите на Витоша

Интериор на апартамент Синьо лято

Морски цветове

Интериор на апартамент Синьо лято

Резиденция на щастието

Усмивки за Коледа

Резиденция на щастието

Интериор на офис Офисен дрескод

Модерният вид на заседанията

Интериор на офис Офисен дрескод

Интериор на апартамент Минало & Бъдеще

високотехнологичен и впечатляващ

Интериор на апартамент Минало & Бъдеще

Интериор на офис Пресечна точка

Тематичен и комуникативен

Интериор на офис Пресечна точка

Обзавеждане на къща Винтидж уют в града

Ярки цветове и
стилни кътчета

Обзавеждане на къща Винтидж уют в града

Стил и класа на брега на реката Новото бижу на Северозапада

настаняване с вкус

Стил и класа на брега на реката Новото бижу на Северозапада

Интериор на студио за красота Нимфа

елегантност в детайлите

Интериор на студио за красота Нимфа

Интериор на апартамент Морско безвремие

Летен бохо стил

Интериор на апартамент Морско безвремие

Обзавеждане на къща Семейно събиране

Уют на 3 етажа

Обзавеждане на къща Семейно събиране

Интериор на студио Кокетно посрещане

Монохромен лукс

Интериор на студио Кокетно посрещане

Дизайн на апартамент Висока класа

Модерен лукс

Дизайн на апартамент Висока класа

Интериор на дентална клиника Модерно посрещане

Удобство и луксозно усещане

Интериор на дентална клиника Модерно посрещане

Интериорни проекти

Малка къща в прерията

Малка къща в прерията

Вдъхновяващ интериор на малка къща, може би не точно в прерията, но с подобно усещане, създадохме за наш скъп клиент. Заложихме на земните тонове и добавихме винтидж елементи с характер, които придават индивидуалност и собствен почерк на интериора. Поиграхме си с детайлите и тоновете, за да вдъхнем истински уют и топлина на дома, залагайки на умереност и стил в цялостната концепция.

Щастие в облаците

Щастие в облаците

Вдигни високо глава и погледни нагоре към облаците. Кажи какво виждаш? Ние видяхме изключителните възможности на едно пространство, което да превърнем в дом на щастието и радостта от живота не къде да е, а точно там - в облаците. Днес ще ви разведем из една специална къща, плод на много усилия и желание през годините, където накрая удобно се настанява есенцията на живота в лицето на любовта и спокойствието пред семейното огнище, а то самото е модерна и стилна камина с гледка към безкрая.

В преследване на уюта

В преследване на уюта

Много хора предпочитат последните етажи и мансардните апартаменти, но други се притесняват от нестандартните им форми и възможните подпокривни проблеми. Конкретно за този проект ни потърси младо семейство, което искаше да създаде максимална функционалност, съчетана с комфорт и уют, така че всички обитатели на дома да се чувстват щастливи под звездното небе.

Перфектното капучино съществува

Перфектното капучино съществува

Противно на много незапознати мнения капучиното не е просто кафе с повече мляко, а си е направо изкуство. Също като добрия дизайн. За да направите незабравимо като аромат и вкус капучино, трябва да сте добре запознати с тайните на магичната напитка. Ние, обаче, можем да ви запознаем само с тайните на професионалния интериорен дизайн и ще оставим капучиното на бариста майсторите. Представяме ви проект на двуетажна къща, поразително напомняща ни нюансите на доброто капучино.

В какво се превръщат мечтите

В какво се превръщат мечтите

В един съвременен тристаен апартамент срещнахме възгледите на семейството за домашен уют, стил и красота с умелата работа на нашите дизайнери и мечтите на всички се превърнаха в смел, цветен и вълнуващ проект с душа. Нашата обиколка из жилището този път ще стартира от най-важното пространство, където големите мечтатели полагат основите на светлото бъдеще и изпълват дните на дома със глъчка, смях и смисъл. Полетът на детското въображение не познава ограничения и често пъти обича да се придвижва със самолет или пък с катерене. Помислихме по въпроса старателно и интериорът на споделената детска стая започна да се нарежда.

Всеки дом пази своето скрито съкровище

Всеки дом пази своето скрито съкровище

Казват, че в морето има риба, а ние казваме, че във всеки дом има скрито съкровище. В този цветен апартамент нашите дизайнери решиха да го скрият във вълшебен сандък насред дневната. Така се завъртя и цялостната концепция за проекта на интериора - като за малко щур и много различен модерен дом.

Естетика в зъболекарския кабинет

Естетика в зъболекарския кабинет

Добрият интериорен дизайн се познава по това, че може да бъде имплементиран абсолютно навсякъде. Дори и в зъболекарския кабинет, който отдавна не е това, което беше в миналото, и вече дори се свързва с приятни емоции и желание за посещение от страна на пациентите. Потърси ни един от топ стоматолозите на България и ние с охота приехме предизвилателството да вдъхнем живот, стил и красота в неговата бутикова клиника.

Простите решения са най-гениални

Простите решения са най-гениални

Строителството в града се движи с бясна скорост, а мащабите му растат. Столицата ни постепенно се превръща в мегаполис и видът на жилищата се променя неминуемо. Голяма част от типичните съвременни апартаменти разполагат с все по-маломерни размери на стаите, но се стараят да впечатляват с разчупена архитектура и максимална функционалност на пространствата. Все повече хора решават да се доверят и на професионалисти, за да получат наистина удовлетворяващ резултат на финала.

Аристократизъм в бяло

Аристократизъм в бяло

Истинският бонвиван се нуждае от подходяща обстановка, където да разгърне максимално възгледите си за сладкия живот, споделен с весела компания. В този апартамент заложихме на класния аристократизъм, уюта и белия цвят, а голяма част от мебелировката бе изработена по поръчка, за да затвърди уникалността на интериора.

Домът на изгряващото слънце

Домът на изгряващото слънце

В този дом пространството беше ограничено, но желанието не ни спря да сътворим цветно, функционално и пълно с енергия пространство, което да служи вярно на своите обитатели. Усвоихме максимално наличната квадратура, така че да не липсва нищо, и добавихме цвят за повече колорит и настроение.

Въздушен и лек дом за свободни птици

Въздушен и лек дом за свободни птици

Непосилната лекота на битието се усеща там, където сърцето е спокойно и душата се отпуска в сладка забрава. Когато има уют и комфорт, луксът не е задължително необходим, за да се заситят сетивата с красота и вдъхновение. Такъв е и този апартамент, създаден да носи удобство и лекота на своите обитатели.

Къща с характер

Къща с характер

Домът е отправната точка на любовта, надеждата и мечтите, а магията му е скрита в копнежа по завръщането. Домът е мястото, където живее любовта, където се раждат спомените и се веселят приятелите. Домът е живот сам по себе си, а този оазис на комфорта и радостта от него е разположен в къща на два етажа с няколко спални и елегантна веранда.

В духа на Стара София

В духа на Стара София

Красива е нашата столица със своя неподправен чар и хиляди потайности. Такъв е и този обновен дом, роден от силната връзка с традицията и отминалите времена на предците. Създадохме го с много грижа и отношение, за да се радват новите му обитатели на своето светло бъдеще, но и да не забравят връзката си с миналото и с традициите на града.

Междугалактическо пътешествие

Междугалактическо пътешествие

Понякога планетата се оказва тясна за нашите дизайнерски възможности и се налага да се отправим на междугалактически пътешествия в търсене на нови звезди и планети. Хубавото е, че възможностите са необятни, а космосът е широк и предлага безброй идеи.

История за замръзналото кралство

История за замръзналото кралство

Готови сме да се обзаложим, че почти няма хора, които не са чували за екранизацията на “Замръзналото кралство”?! Точно затова и решихме да ви представим един интериорен проект, поразително напомнящ ни кралската атмосфера от нежната зимна история за доблест и любов.

Неподправен уют с характер и слънчеви акценти

Неподправен уют с характер и слънчеви акценти

Нашите дизайнери успяват да превърнат всеки един обект в дом с добавена стойност според исканията на клиента и според зададените параметри. Някои проекти разполагат с мащаб и предлагат широко поле за изява, докато други са по-ограничени от обстоятелствата и именно те се оказват интересни предизвикателства.

Градът на неограничените възможности

Градът на неограничените възможности

Всички мечтаем за пътешествия и природни красоти, но за повечето от нас градът си остава основно обиталище през по-голямата част от времето. Ето защо, наша мисия е да го превърнем в красиво и стилно място за живеене, където душата да намира покой дори в ограниченото пространство на апартамента.

С вкус на канела и печени кестени

С вкус на канела и печени кестени

Добре дошли у дома! Обичаме есента с всичките ѝ вкусове и ще ви поднесем само уют и топлина.Земните цветове и натуралните акценти в този модерен градски апартамент синхронизират напълно с багрите на златната есен и оставят усещане за комфорт и премереност.