Изтънчен интериор за просторна къща

Впечатления

Минималистичен дизайн в натурални цветове

Минимализмът като стил в интериорния дизайн продължава да предлага част от най-актуалните решения за обзавеждане на дома. От средата на 20. век до днес мотивите в него и цветовата му палитра не са се променили драстично, но безспорно са били модернизирани.

В къщата, която реконструирахме, за да създадем мечтания дом за наши клиенти, заложихме на характерната лаконичност на формите, на запазване на отворените просторни пространства, в които декорацията е рядкост. Подчертахме внушителния мащаб на жилището и заедно с домакините действахме със замах, за да придадем индивидуалност на всяко кътче.

Интериорен дизайн на хол

Интериорен дизайн на хол

Целият просторен първи етаж на къщата се състои от коридор и две други помещения. Дневната е едно от тези две помещения. В нея са събрани хол, трапезария и кухня – три функционални зони, които не са разделени чрез прегради. Цветовата среда е балансирана. Чрез няколко меки дървесни нюанса, добавени в студената типично минималистична монохромност на бялото и черното, е внесена топлина. Стените и окаченият таван с пестеливо разположени по него светлини тип луна са обработени с бял латекс, а голяма част от площта на стените е покрита с ламперия в два цвята – дъб и бяло, постигнати съответно чрез МДФ фурнир и полиуретанова боя с гланцов ефект. Подът е покрит със светъл паркет. Прозорците са френски. Рамките им са в тъмнокафяво. Комбинирани са с остъклени врати, през които може да се пристъпи към свежия зелен пейзаж около къщата. Интериорните врати са с дизайн, подобен на този на прозорците.

Обзавеждане на хол

Обзавеждане на хол

Мебелировката в хола се състои от двуместен диван, холен ъгъл, табуретка и холна маса. Ъгълът, образуван от двете стени зад тях, е покрит с МДФ плоскости с видима част, боядисана в бяло или с фурнир дъб – конструкция, която напълно елиминира необходимостта от холна секция. Дизайнът на меката мебел е с максимално прости контури, като трите модула са тапицирани с дамаска в блед цвят – комбинация от няколко капки сиво и бежово в море от бяло. Холната маса е направена от МДФ и покрита с бяла полиуретанова боя с гланцов ефект.

Съставена е от два компонента – по-нисък и обемен компонент с форма на паралелепипед и по-висока, но по-малка част от бяла МДФ плоскост и метални крака. Над тази композиция е поставено осветителното тяло – също с форма на паралелепипед в черно и бяло. Наблизо се намират предвидливо поставените тук бюро и офис стол – мястото за работа в голямото отворено пространство на хола. Допълнителен уют в дневната внася етаноловата камина с облицовка от бял камък. На отсрещната стена е монтирана система за домашно кино, вписана в конструкция, изработена от МДФ в бяло. Под нея е поставен нисък и продълговат шкаф с покритие фурнир дъб.

 • Вътрешен дизайн на трапезария

  Вътрешен дизайн на трапезария
 • Интериор на трапезария

  Интериор на трапезария

Стилната трапезария се състои от маса и осем стола. Масата е в цвят дъб, а столовете са тапицирани с дамаска, подобна на дамаската на меката мебел в хола в пределно светъл бежово-сив нюанс. Над трапезната маса се спускат три висящи на дълги кабели черни лампи с форма на полукапсула.

Вътрешен дизайн на кухня

Вътрешен дизайн на кухня

В кухнята може да се впечатлите приятно, но не и да се изненадате, тъй като и тук продължаваме да следваме тенденциите в минимализма. Окаченият таван и подът са в бяло. Кухненските шкафове са разположени Г-образно. Изработени са от МДФ, а видимите им части са покрити с фурнир дъб или с бяла полиуретанова боя с гланцов ефект.

 • Интериор на кухня

  Интериор на кухня
 • Интериорен дизайн на кухня

  Интериорен дизайн на кухня
 • Обзавеждане на кухня

  Обзавеждане на кухня

Кухненските плот и гръб са направени от технически камък в бяло. Кухнята разполага с остров – просторен шкаф, плот за работа, мивка, маса и още нещо. Оценяваме мултифункционалността на подобни мебели и с удоволствие ги включваме в своите проекти.

Интериор на коридор

Интериор на коридор

Обемно-пространственото решение в коридора изисква да бъде спазен основният принцип на минимализма за чистота и простота. Окаченият таван е бял. Стените също са обработени с бял латекс. Подовата настилка е гранитогрес в бяло. Единствените по-тъмни елементи от обзавеждането са тъмнокафявите рамки на вратите, рамките, придаващи завършеност на цилиндричните стенни лампи в сребристо, както и входната врата.

 • Обзавеждане на коридор

  Обзавеждане на коридор
 • Вътрешен дизайн на коридор

  Вътрешен дизайн на коридор

Дизайнът е лишен от излишни детайли и сложен завършек. Дори елементи като радиаторите, които всекидневната необходимост налага, са деликатно прикрити чрез бяла решетка. Единствената декорация са две големи кашпи с цветя. Входното антре отвежда към стълбите. Подовата им настилка е камък. Парапетът е комбинация от дърво, метал и стъкло. Прозорците на стълбището разкриват прекрасната панорамна гледка отвън.

Интериорен дизайн на овална стая

Интериорен дизайн на овална стая

Архитектурата на къщата е достатъчно нестандартна, за да ни даде свобода да развихрим фантазията си. На първия етаж се намира овалната стая, която има множество предназначения и предлага безброй възможности. Всички те са обединени от идеята за прекарване на споделеното с най-близките време в приятна атмосфера, съчетаваща елегантност и уют. Стаята може да бъде определена като дневна – място, където родителите могат да разпуснат, да почетат книга, да погледат телевизия или да поиграят с децата си, които имат доста просторно поле за изява.

 • Интериор на овална стая

  Интериор на овална стая
 • Мебели и обзавеждане на овална стая

  Мебели и обзавеждане на овална стая
 • Вътрешен дизайн на овална стая

  Вътрешен дизайн на овална стая
 • Интериорен дизайн на овална стая

  Интериорен дизайн на овална стая

Окаченият таван отново е бял, а видимата част от стените е обработена с бял латекс. Голяма част от площта им е покрита с ламперия от МДФ в цвят дъб или в бяло с гланцов ефект, а също и с библиотеки и рафтове. Подът е покрит с паркет. Мебелировката е пестелива: кожен диван в топло кафяво и барбарон в бяло, съчетани с холна масичка, напомняща онази в хола. Мебелите гледат към телевизор, свързан с игрова конзола. Прозорците са френски. Тук използвахме един от малкото инструменти, чрез които се придава характер на лишения от декорация минималистичен интериор – светлината. Въздействието на дневната светлина се прецизира с помощта на нежни пердета и плътни завеси в два нюанса на бежовото.

Интериор на спалня

Интериор на спалня

Преминаваме към втория етаж на къщата, където се намират спалните. Към спалнята на родителите води антре. В това лично пространство съчетахме студеното бяло, така характерно за стила на минимализма, с бежово и кафяво, за да направим атмосферата по-топла и уютна. За антрето избрахме цвят светло капучино. Снабдихме помещението с масичка от МДФ, с табуретка, с гардеробна от ПДЧ, осигуряваща възможност за подреждане на всичко необходимо така, че да бъде добре съхранено и лесно открито.

Обзавеждане на спалня

Обзавеждане на спалня

В спалнята окаченият таван е бял, а стените са обработени с латекс в цвят капучино. Създадохме две стенни ниши, чиято видима част е изработена от камък. Нюанс капучино избрахме и за мокета, с който покрихме пода. Голямото пространство е отворено. Споделяме виждането на клиентите си, че спалнята не е място само за сън, т.е. само за легло и нощни шкафчета. Добавихме два бели комода, шкаф и рафтове от МДФ, кръгла холна масичка, два двуместни дивана и лежанка, тапицирани с бяла дамаска. Избрахме подходящ текстил в бежово-кафяво.

Вътрешен дизайн на детска стая за близнаци

Вътрешен дизайн на детска стая за близнаци

На втория етаж се намира и стаята на близнаците. Тук си позволихме да се отдалечим от минималистичните принципи, без да забравяме водещия стил, който следваме в интериора на къщата.Белият таван, светлите стени и текстилът в бежово се явяват продължение на останалата част от проекта за реконструкция. Материалът и обработката на повърхността на мебелите – също: леглата, бюрата, шкафовете и рафтовете са изработени от МДФ и покрити с МДФ фурнир или с полиуретанова боя в бяло.

Интериорен дизайн на детска стая за близнаци

Интериорен дизайн на детска стая за близнаци

Избрахме и удобен двуместен диван в бежово. Новото тук са бонбонените цветове на полилеите, ярките тонове на пластмасовите детски мебели за игра, свежите барбарони в жълто и зелено, шарените играчки навсякъде в помещението. На децата е оставено достатъчно свободно пространство за изява. Дори леглата им са разположени в двата края на стаята.

Интериор на детска стая

Интериор на детска стая

Другата детска стая в дома превърнахме в своеобразен символ на деликатността: прости линии на дизайна на мебелите, неутрално бяло и бежово, изключително нежно екрю, бледорозово и светлосиво. Покрихме пода с ламинат. Подходихме с разбиране към нуждите на детето. Затова в детската стая има няколко функционални зони.

Обзавеждане на детска стая

Обзавеждане на детска стая

Една от стените е изцяло заета от система от шкафове и гардероби от МДФ с покритие от бяла полиуретанова боя и акценти от МДФ фурнир. Тя присъства във всяка една от функционалните зони по различен начин: до мястото за работа на бюро тази система е библиотека; в средната си част срещу спалнята е TV шкаф; в другия край на стаята, където се намира зоната, напомняща на хол, е голям гардероб.

Интериор на дневна

Интериор на дневна

Вече се намираме на третия етаж на къщата. Тук има още една дневна, включваща хол, трапезария и кухня. Това решение е практично, а изпълнението му – красиво. Отново заложихме на изчистените линии, минималната декорация и неутралните цветове. Таванът и стените в хола са бели, а подовата настилка е естествен паркет. Диванът тапицирахме с дамаска в екрю. Чрез четирите ниши в стената зад него създадохме изкуствени обеми, които да внесат живот в пространството. Видимите части на нишите покрихме с МДФ фурнир.

Интериорен дизайн на дневна

Интериорен дизайн на дневна

На другата стена зад холния ъгъл окачихме платно, представящо златист залез. Добавихме кръгъл килим в цвят капучино и ниска холна масичка с метални крака и плот от МДФ, покрит с бяла полиуретанова боя. TV шкафът на отсрещната стена е от същия материал. Стената зад телевизора е облицована с декоративен камък. Трапезната маса е със семпъл дизайн: метална основа и кръгъл плот, покрит с МДФ фурнир. Столовете са бели. С избора им заложихме на комфорта.

 • Вътрешен дизайн на кухня

  Вътрешен дизайн на кухня
 • Обзавеждане на кухня

  Обзавеждане на кухня

Кухнята на третия етаж е по-малка от тази на първия, но не й отстъпва нито по дизайн, нито по функционалност. Материалът на разположените П-образно шкафове е МДФ. Покритието е комбинирано – МДФ фурнир и бяла полиуретанова боя. Всички уреди са вградени. Белите плот и гръб са изработени от технически камък. Подовата настилка е гранитогрес.

Интериор на кабинет

Интериор на кабинет

Кабинетът е слънчево помещение в цветовете на цялата къща – бяло и бежово-кафяво. Това е пространство на уединение и вдъхновение, в което оригиналните идеи са добре дошли. Всички мебели са изработени от МДФ, а покритието им е комбинация от МДФ фурнир и бяла полиуретанова боя.

Интериорен дизайн на кабинет

Интериорен дизайн на кабинет

На една от стените монтирахме шкафове на три нива, в които да се архивират важните документи. В центъра на същата стена е телевизорът. Избрахме голямо бюро и удобен офис-стол. В кабинета има още холна маса и двуместен диван в бяло.

 • Вътрешен дизайн на спалня

  Вътрешен дизайн на спалня
 • Интериор на спалня

  Интериор на спалня

Цветовите решения и материалите, от които са изработени мебелите в спалнята на третия етаж на къщата, не биха могли да ви изненадат. Бял таван, бели стени, ламперия от МДФ фурнир, естествен паркет. Голямо легло с повдигащ механизъм, тапицирано с дамаска. Гардероб, комод, бюро, нощно шкафче и стенни рафтове. Всичко необходимо за пълноценната почивка и подготовката за успешния работен ден, събрано на едно място.

Завършени интериори

Интериор на студио за красота Нимфа

елегантност в детайлите

Интериор на студио за красота Нимфа

Интериор на апартамент Букови листа

есенен чар у дома

Интериор на апартамент Букови листа

Интериорен дизайн на къща Между планината и града

Животът е прекрасен

Интериорен дизайн на къща Между планината и града

Интериор на апартамент Събота сутрин

индивидуален почерк

Интериор на апартамент Събота сутрин

Интериорен дизайн на апартамент Алхимикът

Еклектичен стил и дръзки акценти

Интериорен дизайн на апартамент Алхимикът

Вътрешен дизайн на стоматологична клиника Д-р Доктор

Интериор на кабинет

Вътрешен дизайн на стоматологична клиника Д-р Доктор

Интериорен дизайн на апартамент Джаз

Интериорен дизайн, взел най-доброто от миналото

Интериорен дизайн на апартамент Джаз

Интериор на апартамент Бялата къща

лукс в бяло

Интериор на апартамент Бялата къща

Интериорен дизайн на апартамент Бохемски

Модерен интериор на апартамент

Интериорен дизайн на апартамент Бохемски

Модерен дизайн на жилище Гравитация

грабваща атмосфера

Модерен дизайн на жилище Гравитация

Интериор на апартамент Калейдоскоп

Модерен и цветен интериор

Интериор на апартамент Калейдоскоп

Интериор на апартамент Усмивка

Интериор, носещ настроение

Интериор на апартамент Усмивка

Интериорен дизайн на заведение Пура бар

Класа и стил

Интериорен дизайн на заведение Пура бар

Интериор на апартамент Аристократично-артистичен

Аристократичен уют

Интериор на апартамент Аристократично-артистичен

Класически дизайн на апартамент Тюркоаз

уютна атмосфера

Класически дизайн на апартамент Тюркоаз

Интериор на апартамент Околосветско пътешествие

Пъзел от мечти и спомени

Интериор на апартамент Околосветско пътешествие

Интериорни проекти

Храм на семейния уют и хармония

Храм на семейния уют и хармония

Приятна и топла обстановка, която въвлича във вълшебно пътуване през пустини и мистични градове. Уют от сивите тонове на лунните сенки над Бялата пустиня в Египет и златните отблясъци на сахарските залези. Интериорният дизайн на това жилище е за прoдължението след щастливия край на една приказка, в която героите заживели щастливо.

Креативно вертикално озеленяване в интериора

Креативно вертикално озеленяване в интериора

Отрязъци от земята и небето, от тревата и облаците, от цветята и дърветата, намерили своето място в града. Живи зелени картини и кътчета от горски пътеки, сгушени между стените на жилището. В този проект ви представяме оригинални ходове и модерни решения в интериорния дизайн, облечени в естествени нюанси. Вертикални градини, сенки на стволове на дървета, акценти в ярко жълто. Съвременен уют и топлина. Идеи, провокиращи сетивата.

Домът: дневник на добрия живот

Домът: дневник на добрия живот

Според архитектa Луис Бараган идеалното пространство събира в себе си елементи на магия, спокойствие, чародейство и мистерия. Макар че интериорът на този съвременен апартамент е далеч от типичния почерк на модерниста Бараган, тук ще откриете и магия, и спокойствие, а също така и очарование, и пищност, и пестеливост в израза, и пастелна нежност, и кристално ясна логика на пространството, и притегателна сила, съчетана с емоционална интрига. С други думи, тук ще откриете поне две течения във вътрешния дизайн, чиято комбинирана и затова неповторима реализация прави дома дневник на осезаемо добрия живот.

Пълна метаморфоза на жилището

Пълна метаморфоза на жилището

Модерна функционалност, обмислена в детайли и облечена в красиви контрасти и земни тонове. Съзвучието на традиционни и по-артистични решения прави атмосферата в това изцяло трансформирано жилище приятна, придава уют на интериора на градския апартамент, в който дните минават неусетно като минути. Светли и тъмни повърхности на обзавеждането, дърво, кожа, текстил и метал – това са изразните средства, които ни позволиха да вдъхнем живот на празното пространство между стените и да го доближим до усещането за топлина, характерно за всеки истински дом.

Модерен лукс с индустриални нотки

Модерен лукс с индустриални нотки

Жилището, което ви представяме, е взело най-доброто от интериорния дизайн, вписан в рамките на личния вкус, при това в няколко различни посоки. Модерният лукс се среща с автентичната непосредственост на индустриалния стил. В една от спалните заложихме на класически мотиви, внимателно втъкани в цялостната концепция за трансформацията на пространството. Оригинален и нестандартен поглед към разширяващите се граници на възможностите в един съвременен дом, изпълнен с красота и практични решения.

Дантела от светлина

Дантела от светлина

Отличителни, нестандартни решения. Един от лайтмотивите, придаващи характер на това съвременно жилище, е светлината, процеждаща се през комбинации от отвори, приели формата на триъгълници. Животът, сякаш извиращ от наситения, пълен с летни истории оранжев цвят на дивана. Дълбочината на синьото, в което плуват и рибки, и сънища. Отразените в почти огледалните повърхности силуети. Топлината на дървото. Специалното пространство на покрива – по-краткият път към звездите. Сауната на покрива. Всички малки и големи подробности в интериора превръщат сбора от помещения в модерен дом.

В чест на радостта от живота

В чест на радостта от живота

Съвременен градски чар и гостоприемна атмосфера, практичност и уют. Съзвучие на интериорни решения, преплетени в мелодията на дома, за да гарантират виртуозно изпълнение. На пръв поглед – изящна простота в детайлите и проявена небрежност в обзавеждането, на втори – проект, в който импровизациите в интериора на жилището всъщност са професионално планирани. Модерен интериорен дизайн. Белота, сиви тонове и ярки акценти за настроение. Ето как добрите идеи се превръщат в реалност, а празното вътрешно пространство се трансформира в дом.

Звезден календар на модерността

Звезден календар на модерността

Интериорният дизайн като изкуство с ясна цел и с практично приложение. Изяществото на формата е съчетано с пълнота на съдържанието – също като в космоса. Професионалната гледна точка към обзавеждането позволява този апартамент в минималистичен стил да бъде не застинала картина, плод на естетически идеал, а уютен и топъл дом за едно съвременно семейство с динамичен начин на живот, със свои цели, предпочитания и емоции. Индивидуалистичен подход, внимание към подробностите и умерени решения.

Модерен и уютен дом в слънчогледови тонове

Модерен и уютен дом в слънчогледови тонове

Модерен вътрешен дизайн, но и поглед към богатата традиция в създаването на домашен уют. Неповторима атмосфера, в чийто център са поставени дълбоките топли цветове и най-вече темпераментното тъмнокафяво на дървените повърхности и наситеното керемиденочервено на облицованите с тухли стени. Ярки мотиви и акценти в слънчево жълто, привличащи и задържащи вниманието. Отворени общи пространства с характер, едновременно свързани и разделени.

На точното място в точното време

На точното място в точното време

Честите пътувания по света означават и по-честа смяна на мястото, което наричаме дом, а така също и на времето, което смятаме именно за свое. Важното е във всички тези случаи да усещаме, че сме в центъра на събитията. Когато е предвидено дадено жилище да се отдава под наем, т.е. когато домът е дом за по-кратко време, а не за цял живот, изискванията към интериора са специфични. Основната ни цел при проектирането и реализацията на този вътрешен дизайн на апартамент беше да направим пространството красиво и практично, модерно и уютно.

Съвършена простота в цветовете на щастието

Съвършена простота в цветовете на щастието

Наситените цветове на щастието приеха съвършени, прости форми, за да изпъстрят моментите, прекарани в едно съвременно жилище. При реконструкцията на този неголям апартамент заложихме на скандинавския стил в обзавеждането. Тъй като пространството се отдава под наем, основната ни цел беше да доближим усещането за него към универсалната представа за домашен уют, без да го лишаваме от модерния му облик и от практичността. Темпо, динамика и ритъм, подхождащ на живота в града.

Пастелна нежност и топли мигове

Пастелна нежност и топли мигове

В този интериор си взаимодействат няколко пастелни нюанса, за да създадат неповторимо и незабравимо усещане за баланс и нежност. Традиционната за класическия стил прецизност в детайлите е съчетана със съвременна свобода на изразяването и привидна небрежност, оставила тежките декоративни елементи в миналото. Преобразихме един апартамент в дом, обзаведен в стил модерна класика. Дом, в който всеки малък акцент носи смисъл.

У дома: форми на копнежа

У дома: форми на копнежа

Повече светлина, повече простор, повече елегантност. Повече от живота. Връзката на цветовете и геометрията на формите. Основа от преплетени натурални тонове и топла яркост за завършек. Дървесен декор, бяло и богата палитра от сиви нюанси. Уют в съзвучие с модерния стил. Интериор в хармония с копнежа. Създаване на дома стъпка по стъпка – като мелодия – нота след нота. На пръв поглед - реконструкция на съвременно жилище, а всъщност нещо много повече.

Съвременна история на модерния човек

Съвременна история на модерния човек

За да се чувствате комфортно у дома, интериорът трябва да кореспондира с вашата душевност. Тук използвахме лекотата на съвременния стил, за да придадем чистота и функционалност на пространството. Големи прозорци допускат максимално светлината и откриват вдъхновяваща гледка. Комбинацията на бял гланц и дървесен декор предразполагат към преживяване на уютната атмосфера, в която категорично ще се потопи всеки член на семейството или гост.

Простор, уют и модерен стил в интериора

Простор, уют и модерен стил в интериора

Тъмните земни тонове си партнират с контрастните бяло и черно, както и с преходните нюанси помежду им – въздействащо антрацитено, универсален графит и по-топло гълъбово. Цветовете действат съвместно с естествените материали и гланцовите повърхности, с модернистичния дизайн на мебелите, с практичните решения и внимателно подбраните ярки акценти. Възползвахме се от огромните възможности на голямото и светло пространство в къщата, за да създадем актуална интериорна среда без аналог.

Съвременен аристократизъм и модерна класика

Съвременен аристократизъм и модерна класика

Модерна класика извън рамката на светлите пастелни цветове. Актуален интериор на градско жилище, събрал в себе си най-доброто от съвременните тенденции в областта на вътрешния дизайн и класическите похвати за превръщане на едно помещение в шедьовър, който радва сетивата и на най-взискателните. Дълбоки цветове, наситени със значение, премерена пищност и изящни детайли. Силно аристократично излъчване.

Скандинавски прочит на една модерна приказка

Скандинавски прочит на една модерна приказка

Непринуденото очарование и неостаряващата свежест на скандинавския стил са добре дошли дори в най-модерните градски жилища, в които само белите елементи в интериора издават връзката със студенината на севера. Младежки дух, спокойствие, топлина, практичност и красота, събрани във вътрешния дизайн на един дом. Съвършената простота на линиите, селекцията на точните материали и хармонизираната палитра са вдъхновени от природата и ободряват духа. Неутрални цветове и натурални комбинации, които материализират идеята за уют.

Модерна елегантност и уют в интериора

Модерна елегантност и уют в интериора

Просторен дом, обзаведен така, че всяко кътче да бъде красиво, функционално и да допринася за усещането за уют и топлина в къщата. Доминират бежовите и кафявите нюанси. Взехме под внимание последните тенденции в интериорния дизайн, нуждите и личния вкус на собствениците на това жилище, за да го превърнем в тяхната сбъдната мечта.